Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Επιχειρήσεις της ISIS στην Ελλάδα, πολυπλόκαμο κύκλωμα ναρκωτικών

Μπλόκο του ΣΔΟΕ στα ναρκωτικά των τζιχαντιστών
Το μεσημέρι της Πέμπτης, υπάλληλοι της Υπηρεσίας συνοδεία του Rocky (ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου) πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κοντέινερ που έφτασαν στο Πειραιά με προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης και εντόπισαν 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια που προορίζονταν για τους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Μεγάλο πλήγμα στο πολυπλόκαμο κύκλωμα ναρκωτικών
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η πληροφορία των αμερικανικών υπηρεσιών (DEA) έφτασε στη Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ για μία εταιρεία που συνεργάζεται με το Χαλιφάτο. Πρόκειται για διεθνή οργάνωση, η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές, και το τελευταίο χρονικό διάστημα αναζητούσε διόδους ώστε να μεταφέρει ναρκωτικά στο ISIS με σκοπό να τα μεταπωλήσει.

Το Τμήμα Δίωξης του ΣΔΟΕ μπλόκαρε το «φορτίο». Οι διακινητές είχαν κρύψει 26 εκατομμύρια χάπια (Tramol και Τramadol), που παρασκευάστηκαν στην Ινδία μέσα σε είδη ρουχισμού. Προορισμός ήταν το Τομπρούκ της Λιβύης.

O δεύτερος σκύλος της υπηρεσίας ακούει στο όνομα DIABLO και αποτελεί τον πονοκέφαλο για τους λαθρέμπορους τσιγάρων
O δεύτερος σκύλος της υπηρεσίας ακούει στο όνομα DIABLO και αποτελεί τον πονοκέφαλο για τους λαθρέμπορους τσιγάρων
 
 
Μέσα σε μεγάλα κοντέινερ εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά του ISIS
Μέσα σε μεγάλα κοντέινερ εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά του ISIS

Tα… παυσίπονα των 14.000.000 ευρώ

 Μέσα στα κοντέινερ ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα Tramol και Τramadol, (σ.σ.: χάπια που σύμφωνα με τους ειδικούς προκαλούν παραισθήσεις και επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό) η αξία των οποίων ανέρχεται στα 14.000.000 ευρώ.

Στελέχη των διωκτικών αρχών αναφέρουν ότι στη διακίνηση των οπιούχων χαπιών δεν υπάρχει εμπλοκή Ελλήνων, ωστόσο η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη -μέχρι σήμερα- ποσότητα ναρκωτικών χαπιών που κατασχέθηκε και πίσω από αυτή κρύβεται το ISIS.
zougla.gr