Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

''Πειραματόζωα οι υγειονομικοί!'' 3η 4η ......Και ότι άλλο εμβόλιο βγάλουν στο μέλλον!


 

Σύστημα υγείας-ΤΕΛΟΣ! «Ακόμη 10χιλ. υγειονομικοί θα βγουν σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ λόγω 3ης δόσης»

Μέχρι χθες θεωρούνταν όμως εμβολιασμένοι και άρα...προστατευμένοι!

Μετά τον άγνωστο αριθμό υγειονομικών (το Μαξίμου μιλάει μόνο για 6-7χιλ., αλλά τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα) που από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν πεταχτεί στο δρόμο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, άλλη μία “στρατιά” ατόμων που εργάζονται στην υγεία πρόκειται να βρεθούν σε αναστολή σε λίγες ημέρες!


«Η Κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στην επιλογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού Προσωπικού και βρίσκεται πια σε πλήρη αδιέξοδο», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.


Θυμίζουμε ότι από τηνΤρίτη 1/2/2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες.


Εξαιτίας της τελευταίας κακοκαιρίας δόθηκε μία μικρή παράταση μίας εβδομάδας, η οποία ωστόσο δεν αλλάζει τίποτα πρακτικά..


Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτω θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση το Νόμο.


Διοικήσεις Νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάστηκαν και με τις 3 δόσηεις.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. έχει ως εξής:

«Ακόμη 10.000 υγειονομικοί θα προστεθούν στους 4.700 συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης συνάδελφοι που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή. Τι θα κάνει τώρα η Κυβέρνηση; θα εφαρμόσει το Νόμο και θα θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή με την λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή θα σιωπήσει;


Και εάν σιωπήσει γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή; Γιατί συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή; Η Κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα. Τη σκληρότητα την εφήρμοσε και εξάντλησε στο Υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους.


Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα. Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία; Να άρθουν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή. Μην διαλύετε το Ε.Σ.Υ.. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων».


(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)


https://www.el.gr/ygeia/health-news/systima-ygeias-telos-akomi-10chil-ygei/