Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Βραζιλία: Ανακοπή 10χρονο κορίτσι μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer - Σταματάει το Σάο Πάολο τους εμβολιασμούς παιδιών


 Ένα 10χρονο κορίτσι από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας υπέστη καρδιακή ανακοπή 12 ώρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer.

Συγκεκριμένα, η Luisa Petenuci, 10 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο Pfizer COVID-19, στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Η Λουίζα εμβολιάστηκε την Τρίτη αφότου ο τοπικός δήμος ξεκίνησε την εμβολιαστική του δράση κατά του COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου η 10χρονη χρειάστηκε να υποβληθεί σε ανάνηψη. Αφού σταθεροποιήθηκε, η Λουίζα στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο UnimedΜποτουκάτου όπου αυτή τη στιγμή παραμένει στη ΜΕΘ.

Μετά το περιστατικό, ο δήμος ανακοίνωσε την άμεση αναστολή του εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών κατά του COVID-19. Πλέον παρακολουθούνται στενά τα 46 παιδιά που εμβολιάστηκαν από την Τρίτη, αναφέρει ο δήμος. Ο γιατρός φέρεται να είναι καθησυχαστικός προς τους γονείς.

Ο Γραμματέας Υγείας του Σάο Πάολο, Jean Gorinchteyn, αναφέρει για το περιστατικό:

«Όλες οι περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών αναλύονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων πριν βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Είναι, λοιπόν, βιαστικό και ανεύθυνο να πούμε ότι η περίπτωση του δήμου [ Lençóis Paulista ] συνδέεται με τον εμβολιασμό. Τις περισσότερες φορές, οι περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό είναι συμπτωματικές , χωρίς καμία αιτιολογική σχέση με το εμβόλιο».


https://www.pronews.gr/kosmos/1050913_vrazilia-anakopi-10hrono-koritsi-meta-ton-emvoliasmo-toy-me-pfizer-stamataei-sao