Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Οι «προπαγανδιστές στο εξωτερικό» συνεχίζουν να τηρούν το σενάριο που επινόησαν


 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα  η Ρωσία να επιτεθεί σε γειτονική χώρα.

 Ωστόσο, οι «προπαγανδιστές στο εξωτερικό» συνεχίζουν να τηρούν το σενάριο που επινόησαν, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η Ρωσία δεν διανοείται  καν τη σκέψη ενός πολέμου με την Ουκρανία», δήλωσε ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov ότι το Κίεβο δεν βλέπει κανένα λόγο για τη ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία, για την οποία μιλάει η Δύση. Μαζί του συμφωνεί και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Αλεξέι Ρέζνικοφ, τόνισε ο διπλωμάτης.


«Από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν. Θεωρούμε απαράδεκτη ακόμη και την ιδέα ενός πολέμου μεταξύ των λαών μας», είπε.


Ωστόσο, συνέχισε ο Zaytsev, «οι προπαγανδιστές  της Δύσης  έχουν  όμως διαφορετική άποψη για αυτό το θέμα. Φαίνεται ότι σκοπεύουν να τηρήσουν σταθερά το σενάριο που επινόησαν, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία πρέπει να επιτεθεί στην Ουκρανία, στρέφοντας ολόκληρο τον δυτικό κόσμο εναντίον της και προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το κάνουν πραγματικότητα», είπε ακόμη ο αναπληρωτής διευθυντής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Εάν «κάτι δεν πάει καλά σύμφωνα με αυτό το σχέδιο», η Δύση θα αρχίσει να κλιμακώνει την κατάσταση.


Ως παράδειγμα, ο Zaytsev ανέφερε μια εντολή εκκένωσης του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Κίεβο και την αύξηση των στρατιωτικών προμηθειών.


«Και φωνάζουν ακόμη πιο δυνατά για τη μυθική αυτή ρωσική απειλή, λέγοντας ακόμη και την ώρα που σχεδιάζουμε να επιτεθούμε υποτίθεται στην Ουκρανία» πρόσθεσε για να συμπληρώσει:

«Παράλληλα, όποιος τολμήσει να έχει τη δική του άποψη αναπόφευκτα θα πληρώσει με την ασφάλειά του, αλλά και την καριέρα του», υπενθυμίζοντας την παραίτηση του Γερμανού αντιναυάρχου Kai-Achim Schönbach, ο οποίος είπε ότι το Κίεβο έχασε την Κριμαία και χαρακτήρισε ανοησίες τις δηλώσεις για τα σχέδια της Ρωσίας να επιτεθεί στην Ουκρανία.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/915013_mosha-den-mporoyme-kan-na-dianoithoyme-tin-idea-enos-polemoy-me