Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Οργή στην Κίνα: Οι Αμερικανοί δημιουργούν κρίση! Σοβαρή εξέλιξη - Πεκίνο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ - Σχεδιάζουν να εκκενώσουν Πρεσβεία και Προξενεία στην Κίνα

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Κίνα καθώς το επίσημο πρακτορείο της χώρας που απηχεί τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος κάνει λόγο για σχέδια αποχώρησης των Αμερικανών διπλωματών από Πρεσβεία και Προξενεία. 

Οι Κινέζοι μιλούν για μια “περίεργη” κατάσταση που εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση “έκτακτης ανάγκης”.

Συνδυάζουν τα σχέδια αποχώρησης του διπλωματικού προσωπικού με εντάσεις και προκλήσεις στο Στενό της Ταιβάν, στη Νότια Σινική Θάλασσα και στην Ουκρανία.


Μην ξεχνάμε ότι, όπως αποκάλυψε το WarNews247, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχουν εισέλθει δύο ναυτικές μοίρες, με επικεφαλής τα αεροπλανοφόρα USS Carl Vinson και USS Abraham Lincoln. Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τα πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων USS America και USS Essex μαζί με δυνάμεις της Ιαπωνίας.


Κίνα: Σχεδιάζουν να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί

“Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να διατάξει την αποχώρηση όλου του προσωπικού από την πρεσβεία και τα προξενεία στην Κίνα” ανέφερε το φερέφωνο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.


https://warnews247.gr/sovari-exelixi-pekino-se-katastasi-ektaktis-anagkis-oi-ipa-schediazoun-na-ekkenosoun-presveia-kai-proxeneia-stin-kina/

Η πρόφαση σύμφωνα με τους Κινέζους είναι «επιδημική κατάσταση της Κίνας».


Αυτή η εξουσιοδοτημένη αναχώρηση πρέπει να εγκριθεί από ανώτερους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Ο συγκεκριμένος αμερικανικός σχεδιασμός υλοποιείται σε συγκεκριμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για ιδρύματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό” δήλωσε στους Global Times μια πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις.


Οργή στην Κίνα

“Αυτά τα κόλπα των Αμερικανών πριν το Νέο Κινεζικό Έτος και τους Αγώνες δείχνουν την πραγματική πρόθεση.


Η κίνηση αυτή δεν έχει σχέση με την επιδημική κατάσταση. Οι Αμερικανοί θέλουν να δημιουργήσουν πανικό, να συκοφαντήσουν το αντι-επιδημικό έργο της Κίνας και να διαταράξουν την επιτυχημένη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τη σειρά προκλήσεων που προέβησαν πρόσφατα οι ΗΠΑ για να καταστρέψουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το σχέδιο των ΗΠΑ να εξουσιοδοτήσουν αναχώρηση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Εαρινό Φεστιβάλ δεν είναι καλό.


Ο σκοπός τους δεν είναι οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό, αλλά περισσότερο η δημιουργία πανικού στο κοινό, η καταστροφή των επιτευγμάτων της Κίνας στην καταπολέμηση της πανδημίας και η διαταραχή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, είπαν οι αναλυτές.


“Δημιουργούν κρίση”

Μετά την ανακοίνωση για διπλωματικό «μποϊκοτάζ» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου τον Δεκέμβριο, το σχέδιο για νέο κτύπημα έρχεται σε λιγότερο από 10 ημέρες πριν από τους Αγώνες.


Ο Λι Χαϊντόνγκ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας, είπε στους Global Times:


«Αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ, είναι όταν προετοιμάζεσαι για μια χαρούμενη περίσταση, να δημιουργήσουν σκόπιμα χάος», είπε ο Λι, σημειώνοντας ότι στα μάτια των ΗΠΑ, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.


“Θεωρούν ότι η Κίνα επεκτείνει την επιρροή της και πρέπει να δεχθεί επίθεση με κάθε μέσο” τόνισε.


“Κάνοντας ένα τέτοιο σχέδιο για εγκεκριμένες αναχωρήσεις διπλωματικού προσωπικού αποδεικνύει περαιτέρω ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα για να αποσπάσουν την προσοχή από τη χαοτική κατάσταση στο εσωτερικό τους, όπου η οικονομία τους βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.


Η Ουάσιγκτον πρέπει να υποκινήσει μια κρίση στο εξωτερικό για να προσελκύσει υπερπόντια κεφάλαια στις ΗΠΑ” είπε ο Lü Xiang, ερευνητής στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.


“Οι Αμερικανοί κατανοούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό, επομένως κλιμακώνουν τις εντάσεις με τη Ρωσία και τώρα με την Κίνα”, είπε ο Lü, σημειώνοντας ότι διαφημίζοντας ένα τόσο μη ρεαλιστικό σχέδιο απόσυρσης του διπλωματικού προσωπικού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιουργεί μία τέτοια ψευδής εικόνα ότι η κατάσταση στην Κίνα είναι άσχημη και το διπλωματικό προσωπικό πρέπει να είναι έτοιμο να φύγει ανά πάσα στιγμή.

https://warnews247.gr/sovari-exelixi-pekino-se-katastasi-ektaktis-anagkis-oi-ipa-schediazoun-na-ekkenosoun-presveia-kai-proxeneia-stin-kina/