Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ασφαλιστική εταιρεία: «Οι θάνατοι σε ανθρώπους 18-64 ετών αυξήθηκαν κατά 40%»! - Δεν είναι από Covid-19


 Ο επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας στην Indiana, Scott Davison, δήλωσε ότι οι θάνατοι των ανθρώπων σε ηλικίες 18-64 ετών (εργάσιμη ηλικία), αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. 

«Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε τα υψηλότερα επίπεδα θανάτων που έχουμε παρατηρήσει στην ιστορία του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης κι όχι μόνο στην ιστορία της ασφαλιστικής εταιρείας OneAmerica  που διευθύνω», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Scott Davison. 

Η OneAmerica είναι μια εταιρεία με τζίρο $100 δις και δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης από το 1877, έχοντας τα κεντρικά της γραφεία στην Indianapolis. 

Έχει περίπου 2.400 εργαζόμενους και πουλάει ασφάλειες ζωής, συμπεριλαμβανομένου και ομαδικών προγραμμάτων σε εργαζόμενους της πολιτείας. 

Ο CEO Scott Davison επισήμανε ότι τα νούμερα στις αυξήσεις των θανάτων είναι τεράστια και μάλιστα οι θάνατοι αυτοί αφορούν εργαζόμενους που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία των 18-64 ετών, οι οποίοι μετέχουν και των ομαδικών εταιρικών προγραμμάτων ασφάλισης. 

Κλήση τροχαίας: Πώς μπορείτε να τη «σβήσετε»; - Πότε παραγράφεται«Έρχεται» πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών - Τι αφορά και ποιοι είναι οι δικαιούχοιΕπιδότηση ρεύματος & αερίου: Έτσι θα λάβετε 42 ευρώ για ρεύμα & 20 ευρώ για φυσικό αέριοΟΠΕΚΑ: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το Α21 - Ποιοι χρειάζεται να κάνουν πάλι αίτησηΔείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Οι επικρατέστερες ημερομηνίεςΛεωφορειολωρίδες: Ποια οχήματα επιτρέπεται να κυκλοφορούνΚαταργείται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ - Διευρύνονται τα κριτήρια για τις εκπτώσειςΑύριο ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματαΞεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις - Πόσο θα διαρκέσουν;«Κουρεμένα» ενοίκια: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υπεκμισθώσεις - Μέχρι πότε οι πληρωμές

«Κουρεμένα» ενοίκια: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υπεκμισθώσεις - Μέχρι πότε οι πληρωμές

«Αυτό που είδαμε στο τρίτο τεταρτημόριο της χρονιάς, το βλέπουμε να συνεχίζεται και στο τέταρτο και δεν είναι άλλο από αύξηση των θανάτων κατά 40%, σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα». 

«Για να σας δώσω μια ιδέα του μεγέθους αυτού σε μια κατανομή three sigma (στατιστικό εργαλείο υπολογισμού πιθανότητας) ή σε μια καταστροφή που συμβαίνει μια φορά στα 200 χρόνια, θα υπήρχε αύξηση 10% σε σχέση με τα προ πανδημικά επίπεδα, οπότε η αύξηση της τάξεως του 40% είναι ανήκουστη», κατέληξε ο CEO της εταιρείας. 

Οι περισσότερες αιτήσεις θανάτων που προσκομίζονται στην εταιρεία δεν αφορούν θανάτους από κορωνοϊό, ενώ η εταιρεία την ίδια στιγμή καταγράφει μια εκθετική αύξηση των αιτημάτων για αποζημιώσεις λόγω εργασιακής ανικανότητας, που στην αρχή είχαν πρόσκαιρο χαρακτήρα, ενώ τώρα υπάρχουν αιτήματα αποζημιώσεων λόγω μόνιμων αναπηριών.

https://www.pronews.gr/ygeia/1048378_asfalistiki-etaireia-oi-thanatoi-se-anthropoys-18-64-eton-ayxithikan-kata-40-den-einai