Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Οι ευθύνες στην Δύση εάν έρθει παγκόσμιος όλεθρος


Μόσχα: Μη ανεκτές οι προκλήσεις του Κίεβου και της Δύσης στο Ντονμπάς

Δεν θα γίνουν ανεκτές οι προκλήσεις του Κίεβου και της Δύσης στο Ντονμπάς και οι επιθέσεις σε Ρώσους, τονίζει η Μόσχα.

Καμία ανοχή στις προκλήσεις του Κιέβου και της Δύσης στην περιοχή του Ντονμπάς καθώς και στις επιθέσεις σε Ρώσους δεν προτίθεται να επιδείξει η Μόσχα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο κανάλι «Izolenta live» του YouTube ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη, Κονσταντίν Γκαβρίλοφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα ανεχθεί καμία πρόκληση από την ουκρανική κυβέρνηση ή τη Δύση στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ομοίως, πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν θα ανεχθεί καμία επίθεση εναντίον Ρώσων πολιτών που ζουν σε αυτή την περιοχή.

Ο Γκαβρίλοφ τόνισε ότι η Ρωσία εξέδωσε αυτή την προειδοποίηση «δυνατά και καθαρά» σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε ότι ιδιωτικές αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες σχεδίαζαν προβοκάτσια στην ανατολική Ουκρανία με χρήση χημικών συστατικών.

Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου ο Σεργκέι Σόιγκου είχε δηλώσει η Ρωσία γνώριζε για την παρουσία τουλάχιστον 120 υπαλλήλων σε αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες (PMC) στην Ουκρανία και ότι μετέφεραν αγνώστων στοιχείων χημικά συστατικά στις πόλεις Avdeevka και Krasny Liman.

Αυτές οι δύο πόλεις βρίσκονται κοντά στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

«Δημιουργούν θέσεις βολής σε κτίρια κατοικιών και κοινωνικά σημαντικών εγκαταστάσεων, εκπαιδεύουν ουκρανικές ειδικές δυνάμεις και ριζοσπαστικές στρατιωτικές ομάδες για ενεργές εχθροπραξίες», είπε ο υπουργός.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του υπουργού «ψευδείς».

https://sputniknews.gr/20220123/mosha-mi-anektes-oi-prokliseis-toy-kievoy-kai-tis-dysis-sto-ntonmpas--22872148.html