Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Την ίδια περίοδο ''διαφημίζουν'' τις ΄΄ηλεκτρονικές ταυτότητες΄΄ στα κινητάΣυναγερμός από επίθεση χάκερ στο ελληνικό κοινοβούλιο!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση έγινε από το εξωτερικό και παραβιάστηκαν 60 e-mails βουλευτών και εργαζομένων

Το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου, η Διεύθυνση Πληροφορικής του ελληνικού κοινοβουλίου διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP!

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες, Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.


Περεταίρω πληροφορίες αναφέρουν πως η Διεύθυνση Πληροφορικής αναγκάστηκε να «ρίξει» όλα τα e-mails, για να σταματήσει πιθανή διαρροή και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβαν να εκτιμήσουν εάν έχει γίνει ζημιά και σε τι μέγεθος, καθώς δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να έχουν διαρρεύσει κάποια στοιχεία.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η επίθεση έγινε από το εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, με τους χάκερ να παραβιάζουν 60 e-mails βουλευτών και εργαζομένων στο κοινοβούλιο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε να τηλεφωνήσει σε κάθε από τους κατόχους τους για να τους ενημερώνει για το περιστατικό, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.


https://www.newsbreak.gr/ellada/289131/synagermos-epithesi-chakers-elliniko-koinovoylio/