Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Πάρτε τους υγειονομικούς πίσω στις δουλειές τους, αλλιώς θα θεωρηθεί κίνηση εκδίκησης και τιμωρίας!ΠΟΥ: Η Ευρώπη πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας…

«Είναι πιθανόν ότι η περιοχή πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Χανς Κλούγκε

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να συμβάλει στο τέλος της, εκτιμά ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.


Μπορεί η παραλλαγή Όμικρον να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο, ωστόσο σύμφωνα με τον Βέλγο γιατρό «είναι πιθανόν ότι η περιοχή πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας».Παρόλα αυτά ο Χανς Κλούγκε απηύθυνε έκκληση για προσοχή λόγω της προσαρμοστικότητας του ιού. «Μόλις το κύμα της Ομικρον αμβλυνθεί, θα υπάρξει για μερικές εβδομάδες και μερικούς μήνες συνολική ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο, είτε διότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει ανοσία εξαιτίας της μόλυνσης και επίσης λόγω της πτώσης εξαιτίας της εποχικότητας», είπε χαρακτηριστικά.


Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε σε «μία ενδημική φάση», προειδοποίησε. «Ενδημική σημαίνει (…) ότι μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Ο ιός αυτός (μας) έχει εκπλήξει περισσότερες από μία φορά. Κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί», επέμεινε ο Χανς Κλούγκε.


Διαβάστε επίσης: Η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο παθογόνα και αποτελεσματική από άλλες παραλλαγές


Στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η Όμικρον, που εμφανίσθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου και είναι μεταδοτικότερη από την Δέλτα, είναι πλέον κυρίαρχη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Υγείας.


Με την εκτόξευση των κρουσμάτων, το θέμα που τίθεται πλέον είναι «η ελαχιστοποίηση των διαταραχών και η προστασία των ευάλωτων ατόμων» και όχι πλέον η επικέντρωση μόνο στην μείωση της μετάδοσης.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/289641/poy-i-eyropi-plisiazei-sto-telos-tis-pandimias/