Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Πώς στήθηκε η πανδημία του κορωνοϊού: Η ομολογία του Γ.Μαγιορκίνη για τα «ευαίσθητα» PCR test«Καταγράφουμε ως θάνατο Covid-19 όποιον πέθανε και είχε θετικό PCR test μέσα στους προηγούμενους τέσσερις μήνες», αυτό είπε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος επί της ουσίας ομολόγησε αυτό που έλεγαν οι περισσότεροι, ότι καταγράφονται σαν θάνατοι με κορωνοϊό, θάνατοι που δεν έχουν καμία σχέση με τον ιό. 


Πώς γίνεται όμως αυτή η υπερκαταγραφή κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα;


Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξαφανιστεί η γρίπη, αλλά και οι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού ιού. Όπως φαίνεται ούτε η γρίπη, αλλά ούτε οι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού ιού εξαφανίστηκαν, αλλά τα PCR test, τα οποία δουλεύουν σε υψηλούς κύκλους, βρίσκουν... τα πάντα! 

Αυτό ομολόγησε εμμέσως ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είχε μολυνθεί από άλλο ιό που έδινε παρόμοια συμπτώματα και κατά τύχη βρέθηκε θετικός στην PCR του SARS-CoV-2, ενώ το rapid test έβγαινε αρνητικό.«Ακολουθεί ανώνυμο πραγματικό περιστατικό που δείχνει γιατί η PCR θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και να ερμηνεύεται από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνδυασμό με το ταχύ test αντιγόνου.


Συνάδελφος ζητάει τη γνώμη μου για ένα περιστατικό όπου έχει συμπτώματα από το αναπνευστικό και πυρετό, ενώ το ταχύ test αντιγόνου είναι αρνητικό επί 2 ημέρες. Λόγω επιμονής συμπτωμάτων (3η ημέρα) ζητήθηκε μοριακό SARS-CoV-2 test το οποίο και βγήκε θετικό σε υψηλούς κύκλους (χαμηλό φορτίο). Την 4η ημέρα επαναλαμβάνεται το ταχύ test αντιγόνου το οποίο εξακολουθεί να βγαίνει αρνητικό.

Εκείνη τη χρονική στιγμή ζητήθηκε εκτέλεση συνδρομικού panel το οποίο και αποκάλυψε τον πραγματικό φταίχτη του εμπυρέτου (ιός της parainfluenza). Ο (εμβολιασμένος) ασθενής είχε περάσει ασυμπτωματικά τον SARS-CoV-2 εντός του τελευταίου μήνα και είχε μολυνθεί από άλλο ιό που έδινε παρόμοια συμπτώματα και κατά τύχη βρέθηκε θετικός στην PCR του SARS-CoV-2.

Συμπεράσματα:1) θετική PCR σε χαμηλά φορτία με αρνητικό αντιγόνο πιθανότατα σημαίνει παλιά (>10 ημέρες) αδιάγνωστη λοίμωξη με SARS-CoV-2

2) καθώς η διάρκεια θετικής PCR-αρνητικού αντιγόνου είναι πολύ μεγαλύτερη στην αποδρομή της λοίμωξης (μέσος όρος 17 ημέρες, φτάνει μέχρι και 83!!! ημέρες), το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι παλιά λοίμωξη, παρά έναρξη λοίμωξης


3) αν το αντιγόνο είναι αρνητικό και θετική η PCR να κοιτάτε πάντα το φορτίο (κύκλους της PCR), σε χαμηλό φορτίο να ζητάτε επανάληψη της PCR ή επανάληψη του αντιγόνου μετά από 1 ημέρα. Αν το αντιγόνο δεν θετικοποιηθεί τις επόμενες 1-2 ημέρες ή το φορτίο παραμείνει χαμηλό θα πρέπει να σκεφτούμε και εναλλακτικές διαγνώσεις.

4) Συστήνω την εκτέλεση του συνδρομικού panel σε βαριές περιπτώσεις με παρατεταμένη ασυμφωνία μεταξύ PCR και ταχέως αντιγόνου του SARS-CoV-2».Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Δηλαδή; Τα PCR test καταγράφουν ως κορωνοϊό και άλλους ιούς, κάτι που βοήθησε βεβαίως στο να στηθεί η λεγόμενη πανδημία, καθώς καταγράφηκαν ως θάνατοι με κορωνοϊό θάνατοι που δεν είχαν καμία σχέση με κορωνοϊό! Ο Γ.Μαγιορκίνης επιβεβαίωσε αυτό που χιλιάδες επιστήμονες έλεγαν εδώ και δύο χρόνια, ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το τεστ βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα τρόμου.