Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Και η Γαλλία πάει σ΄άρση μέτρων για covid19….


 

Τέλος δοκιμαστικού συναγερμού..λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες! 

Η γενική πρόβα τελείωσε.

Ο πόλεμος κατά του αόρατου εχθρού τελειώνει. 

Ήταν γενική δοκιμή πρόβα προσομοίωση πολέμου πριν τον πραγματικό υπαρκτό πόλεμο καθώς ήχησαν τα τύμπανα πολέμου γενικευμένης σύρραξης ή και ανάφλεξης περιφερειακών μετώπων αρχής γενομένης από ουκρανικό;

 Ήταν μια παγκόσμια άσκηση πειθαρχίας πληθυσμών εν όψει μεγάλου πολέμου; Θα είναι πάλι ασύμμετρη η απειλή υβριδικού τύπου κατά το διαφυγή ιού; Δηλ. κάτι σαν νέο Τσέρνομπιλ που θα βαπτιστεί πυρηνικό ατύχημα; 

To Tσέρνομπιλ έριξε μια αυτοκρατορία τώρα ποια αυτοκρατορία έχει σειρά να πέσει από χτύπημα ατυχηματικού χαρακτήρα; ; Πάντως η καθολική μασκοφορία και η ερημοποίηση-lockdown ήταν μια καλή δοκιμή για τέτοιου είδους εμπλοκές. Σε αυτή την περίπτωση απλά η ασκούμενη θερμομέτρηση θ΄αντικατατασταθεί από τη μέτρηση επιπέδου ραδιενέργειας. 

Ο μεγάλος πόλεμος θα είναι πόλεμος της 1 ημέρας; Tα διαθέσιμα οπλοστάσια των υπερδυνάμεων δεν αφήνουν περιθώρια για πιο εκτενή σύγκρουση.

‘H θα είναι ένα εν μέρει ολοκαύτωμα απευθείας πυρηνικής αντιπαράθεσης όπως το έχει προεικονίσει ο Biden: «ελπίζω ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καταλάβει ότι αν δεν γίνει ένας ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος, δεν είναι σε θέση να κυριαρχήσει στον κόσμο». Aλλά παλαιότερα και ο Πούτιν: ”δεν θα υπάρξει κόσμος χωρίς τη Ρωσία.”


Μετά την Αγγλία και η Γαλλία προχωράει σε άρση των μέτρων για covid19. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρωθυπουργός Castex θα ανακοινώσει ένα “χρονοδιάγραμμα” για την άρση των μέτρων σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. τοπική (AFP)


Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Olivier Véran, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις «αποφάσεις» που ελήφθησαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ενός Συμβουλίου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ο Gabriel Attal.


Τέλος δοκιμαστικού συναγερμού προσομοίωσης πολέμου..λίγο πριν ηχήσουν οι αληθινές σειρήνες!;


Το Ρωσικό Ναυτικό πραγματοποιεί σειρά ασκήσεων σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων. 127.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με Ουκρανία.


Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη άσκηση πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο, ανέφερε η αποστολή των ΗΠΑ στην Ατλαντική Συμμαχία.


Οι ΗΠΑ μέσω χωρών Βαλτικής και Μ Βρετανίας σωρεύουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.


Το ΝΑΤΟ έχει αναμοχλεύσει την ένταση με την πρόθεσή του να εντάξει στους κόλπους του την Ουκρανία και να είναι σ΄απόσταση βολής από Μόσχα.


Οι τόνοι έχουν ανεβεί με τον Μπάιντεν να προεξοφλεί μια εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος. “Θεωρώ ότι δεν θέλει έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας” είπε για τον Vladimir Putin. Αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι “θα τεστάρει τη Δύση”. “Θεωρώ ότι θα μπει” στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο “οφείλει να κάνει κάτι”,τόνισε ο Joe Biden. “Αν είναι μια μικρή επιδρομή”, τα μέλη του ΝΑΤΟ κινδυνεύουν να διχαστούν για το επίπεδο αντιποίνων αλλά αν οι Ρώσοι “κάνουν αυτό που είναι ικανοί με τις δυνάμεις που μάζεψαν στα σύνορα, θα είναι μια καταστροφή για τη Ρωσία “,είπε. Η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει “από κάθε έλεγχο”, εκτίμησε.


To Kρεμλίνο κάνει λόγο για αποσταθεροποιητικές δηλώσεις των Αμερικανών.«Οι δηλώσεις επαναλαμβάνονται αδιάκοπα και δεν κάνουν τίποτα για να αμβλύνουν τις τρέχουσες εντάσεις. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov. Αυτά «μπορεί να εγείρουν εντελώς ψεύτικες ελπίδες μεταξύ των θερμοκέφαλων ορισμένων Ουκρανών εκπροσώπων (…) που θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με τη βία» πρόσθεσε. Και η Μόσχα οπότε προβλέπει κλιμάκωση κι αποσταθεροποίηση που δεν αποκλείει να φέρει απροσδόκητες εξελίξεις.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ΝΑΤΟ επικεντρώνεται στην προετοιμασία μιας πλήρους κλίμακας ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.Οι προκλήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορούν, με μεγάλη πιθανότητα, να εξελιχθούν σε ένοπλη σύγκρουση.


Yγ τα μέτρα ήταν δυσανάλογα με βάση την υφιστάμενη απειλή αφού δοθείσης αφορμής εφαρμόστηκε σενάριο πολέμου σε συνθήκες ασύμμετρης απειλής.


Ο Εντατικολόγος Gérald Kierzek στο ραδιόφωνο του Europe 1 σήμερα 20/1/22. «Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: δεν κάναμε λάθος; Δεν έπρεπε τα μέτρα να είναι στοχευμένα αντί να μπλοκάρουν μια ολόκληρη χώρα, ή ακόμα και ολόκληρο τον κόσμο;» διερωτάται. “Πιστεύω ότι η παραλλαγή Omicron είναι καλή είδηση. Νομίζω ότι μπορούμε να άρση όλων των μέτρων”, είπε στα ερτζιανά του Europe 1 πριν προσθέσει: “Δεν είμαστε ποτέ ασφαλείς από μια παραλλαγή που θα ήταν πιο λοιμώδης, αλλά γενικά, η εξέλιξη των ιών είναι ότι οι παραλλαγές είναι όλο και λιγότερο λοιμώδεις».

update: To χρονοδιάγραμμα άρσης μέτρων που ανακοίνωσε το βράδυ το Πρωθυπουργός Γαλλίας Jean Castex:

Στις 2 Φεβρουαρίου, όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις «θα μπορούν να ανακτήσουν τις ικανότητές τους υποδοχής χωρίς ποσόστωση», ανακοίνωσε ο Jean Castex. «Η τηλεργασία δεν είναι πλέον υποχρεωτική και η χρήση μάσκας δεν απαιτείται πλέον σε εξωτερικούς χώρους».

Και, στις 16 Φεβρουαρίου, αίρονται επίσης όλα τα άλλα μέτρα που ισχύουν, ιδίως η κατανάλωση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και στα γήπεδα και τις συναυλίες ( απαγορεύεται ως και το νερό). Οι ντισκοτέκ θα μπορούν να ανοίξουν ξανά. Μετά τις αργίες Φεβρουαρίου θα χαλαρώσουν και τα μέτρα στα σχολεία π.χ μάσκες κλπ.

Παρά ταύτα εισάγει από Δευτέρα το υγειονομικό πάσο που ψηφίστηκε με την επιφύλαξη της απόφαση Συνταγματικού Συμβουλίου που εκκρεμεί κι αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή. Πρόσθεσε πως θα μπορούσε να καταργηθεί μόλις η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιωθεί σημαντικά.


https://dimpenews.com/2022/01/20/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%84%ce%ac%cf%81%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-covid19-%cf%84/