Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τα 'νέα' όπλα των Η.Π.Α σμήνος απο δολοφονικές μέλισσες(Vid)

F-18 "βομβαρδίζει" με μικροσκοπικά drones -
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ως γνωστό εχει μεγάλο αριθμό drones (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη).

  Ωστόσο από τη Δευτέρα, εκατοντάδες μικροσκοπικές εκδοχές των κλασσικών drones
- με το όνομα Perdix/Πέρδιξ απο την αρχαία ελληνική μυθολογία - μπορούν μαζι να επιτεθούν στον εχθρό ακριβώς όπως θα έκανε ένα σμήνος απο δολοφονικές μέλισσες.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά την διάρκεια δοκιμής στην Καλιφόρνια τον Οκτώβριο, αποδεικνύοντας οτι τα μίνι-drones λειτουργούν με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής πάνω από 100 μικροσκοπικά drones Perdix έπεσαν απο τρία F / A-18 Super Ηornets τα οποία στη συνέχεια πέταξαν σε σχηματισμό.

"Λόγω της σύνθετης φύσης που εχει το πεδίο της μάχης, τα Perdix δεν προγραμματίζονται ένα - ενα, είναι ένας συλλογικός οργανισμός, και μοιράζονται έναν εγκέφαλο για τη λήψη αποφάσεων και για να προσαρμόζονται, σαν σμήνη στη φύση", δήλωσε ο επικεφαλής SCO William Roper.
"Επειδή το κάθε Perdix επικοινωνεί και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα Perdix, το σμήνος δεν έχει ηγέτη και μπορεί να προσαρμοστεί με drones που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ομάδα."

Τα μίνι-drones ειναι αναλώσιμα καθώς πετούν χαμηλά και προσφέρουν δυνατότητες επιτήρησης πέρα ​​από αυτές που έχουν να δώσουν τα μεγαλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως το Predator ή το Global Hawk. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην συντριβή του εχθρού, δεδομένου ότι οι αριθμοί και η ταχύτητα τους το κάνουν πολύ πιο δύσκολο να να τεθούν υπο παρακολούθηση.

Τα Perdix drones αναπτύχθηκαν στο MIT το 2013, και απο τότε συνεχώς αναβαθμίζονται και από το Πεντάγωνο. Επί του παρόντος το άνοιγμα φτερών τους ειναι ένα πόδι και μπορούν να πετάξουν για περίπου 20 λεπτά σε ταχύτητα ανέμου από 40 έως 60 κόμβους. Το Πεντάγωνο ήδη σχεδιάζει την επόμενη γενιά με προηγμένη τεχνολογία.

Δείτε το βίντεο από την δοκιμή:




onalert