Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Έρχεται χρήμα για πρόσφυγες και μετανάστες, μειώσεις για συνταξιούχους μισθωτούς

Μουζάλας: Μετρητά αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες από τον Μάρτιο
Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα για προσφορά χρημάτων στους πρόσφυγες, αντί για συσσίτιο, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά στο ύψος του βοηθήματος, ο κ. Μουζάλας είπε πως το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, κι αυτό για συμβολικούς λόγους.

Ο υπουργός τόνισε ότι μετά τη συμφωνία με την ΕΕ, πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται σε βάση δεδομένων και αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τους 50.000. Επέμεινε ότι εάν απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά, θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία και προφανώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Στόχος μας είναι να μοιράσουμε τους πρόσφυγες σε περισσότερα κέντρα, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή» σημείωσε ο κ. Μουζάλας.
Αναγνώρισε ότι έχει καθυστερήσει η δέσμευση για την απομάκρυνση των προσφύγων από το Ελληνικό, για τεχνικούς λόγους που αφορούν κυρίως στην κατασκευή εγκαταστάσεων. Όπως είπε, δεν θα αναλάβει εκ νέου δέσμευση για τη μετεγκατάστασή τους, καθώς δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα όσες είχε αναλάβει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ