Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στο έλεος των παραστρατιωτικών ομάδων η ελληνική επαρχία

Η ελληνική αστυνομία- γράφει η αλβανική Shekulli – ανακοίνωσε ότι η σπείρα που έκλεβε στην περιοχή του Δομοκού, αποτελείται από Αλβανούς, επαγγελματίες κλέφτες που επιτίθενται σε αδύναμους ηλικιωμένους Έλληνες. Σύμφωνα με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, πολλές περιπτώσεις ληστειών και βιαιοπραγιών συνδέονται με τα θύματα τους.

Η ελληνική αστυνομία, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να παρακολουθήσει αυτούς τους επαγγελματίες ληστές, οι οποίοι, ως φαίνεται έχουν μελετήσει πολύ καλά την περιοχή του Δομοκού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λεηλασίες άρχισαν πριν από τρεις μήνες , όπου συμμορία Αλβανών σκότωσε και λήστεψε έναν γέροντα στο χωριό Πουρνάρι.
Μια άλλη ληστεία είχε καταγραφεί παλαιότερα στο ίδιο χωριό, όπου οι Αλβανοί ληστές έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και έκλεισαν το στόμα σε έναν 66χρονο με ένα σχοινί και έκλεψαν € 130  και διάφορα αντικείμενα από το σπίτι.
Σύμφωνα με τον 66χρονο, όπως είπε στην αστυνομία, οι ληστές είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους κοντά στο σπίτι του και μπήκαν από το παράθυρο.
Λίγες ημέρες αργότερα, η αλβανική σπείρα επιτέθηκε σε έναν 72χρονο στο σπίτι του και αφού τον έδεσε, άρπαξαν πολύτιμα αντικείμενα, ακόμη και τη βέρα που φορούσε στο  δάχτυλό του. Η γυναίκα του κατάφερε μετά από αγώνα 12 ωρών να αποδεσμευθεί από τα σχοινιά και να καλέσει την αστυνομία.
Η ελληνική αστυνομία, αναφέρει ακόμη, ότι πριν από λίγες ημέρες, Αλβανοί εισήλθαν στο διαμέρισμα ηλικιωμένου ζευγαριού, σκότωσαν τον άνδρα κατά τη διάρκεια της δράσης τους.
Η ηλικιωμένη γυναίκα ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε πέσει στα πόδια των τρομοκρατών για να μην τους πειράξουν οι μασκοφόροι ληστές. Αυτοί την έδεσαν και την άφησαν στο σπίτι.
Η ελληνική αστυνομία κάνει έρευνες για τους αδίστακτους δολοφόνους ληστές που έχουν τρομοκρατήσει  όλους τους ηλικιωμένους στην περιοχή, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.