Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ακύρηχτος πόλεμος στο Αιγαίο! 45(!) παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ΕΕΧ, έλλειψε πλήρως η ελληνική αντίδραση.

Ασταμάτητη η τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό για ακόμη μια ημέρα μετέτρεψαν το καθεστώς της όποιας Εθνικής κυριαρχίας εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι έχουμε στο Αιγαίο (στον Εθνικό Εναέριο Χώρο αλλά και τον θαλάσσιο), κυριολεκτικά σε σκουπίδι καθώς νέος αριθμός ρεκόρ παραβάσεων και παραβιάσεων σημειώθηκε σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Ναυτικού πραγματοποίησαν 45(!) παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ΕΕΧ σε μια επίδειξη δύναμης από την οποία έλλειψε πλήρως η ελληνική αντίδραση.
Τουλάχιστον 18 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων 8 μαχητικά, 4 ΑΦΝΣ, CN-235MPA και 6 ελικόπτερα του Ναυτικού πραγματοποίησαν 15 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 30 παραβιάσεις του ΕΕΧ, τουλάχιστον όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, γιατί οι τούρκοι έχουν άλλη γνώμη και το αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη.
Η σημερινή κινητοποίηση των τουρκικών εναέριων μέσων έρχεται μια ημέρα μετά τις 34 παραβιάσεις και παραβάσεις αλλά και την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από την τουρκική φρεγάτα F-491 GIRESUN η οποία έφτασε εχθές μέχρι τις ακτές της Αττικής σε επίδειξη δύναμης  απέναντι σε μια άτολμη Ελλάδα.
Το θέμα που προκύπτει από τις συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου είναι σοβαρό και γίνεται ακόμη πιο σοβαρό καθώς τα  συμβάντα έχουν πυκνώσει θεαματικά από τις αρχές του έτους, τόσο σε αριθμό όσο και στους σχηματισμούς που σηκώνουν στον αέρα οι Τούρκοι.
Είναι ώρα η ελληνική κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις όχι στο Αιγαίο αλλά πρώτα και κύρια απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Μπορεί να προστατέψει την Εθνική κυριαρχία του Έθνους;
Μπορεί να βάλει ένα τέλος στην τουρκική επεκτατικότητα;
Θα ξεκινήσει πάλι να αναχαιτίζει τα τουρκικά αεροσκάφη ή θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει από το 2010 δηλαδή να τα αναχαιτίζει εικονικά. Τα ερωτήματα αυτά δεν απασχολούν μόνο τον απλό πολίτη και περισσότερο τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του ανατ. Αιγαίου αλλά και τους ίδιους του πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών στις Μοίρες οι οποίοι έχουν εντολές να μην πλησιάζουν τους εχθρικούς σχηματισμούς κάτω από τα 2 ν.μ.  
Με αυτή όμως την πολιτική κατευνασμού της κυβέρνησης η τουρκική επιθετικότητα «ξεσπαθώνει» κυριολεκτικά κάθε ημέρα στο Αιγαίο κάνοντας πρακτικά ότι θέλει (στέλνει ελικόπτερα πάνω εθνικό έδαφος, φρεγάτες μέχρι έξω από την Αττική, κάνοντας κουρέλι τον ΕΕΧ).
Δεν μιλάμε πια για τουρκικό πάρτι στο Αιγαίο, αλλά για πλήρη κυριαρχία, έτσι όπως έχουν αφεθεί να εξελιχθούν τα πράγματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr