Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Τρόϊκα ώς τέρας της αποκαλύψεως απο το Economist

Σοκ από Economist: Η Τρόικα παγιδεύει την Ελλάδα στον Κάτω Κόσμο
Σκληρή κριτική στην Τρόικα κάνει με δημοσίευμα του ο Economist, παρομοιάζοντας την με τον Κέρβερο, το σκυλί με τρία κεφάλια που στην ελληνική μυθολογία φυλούσε της πύλες του Αδη, του Κάτω Κόσμου.
 Μάλιστα, αναφέρει πως η Τρόικα «παγιδεύει την χώρα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο. Η τρόικα είναι το τρικέφαλο σκυλί που παγιδεύει την χώρα στον οικονομικό υπόκοσμο». Χαρακτηριστικό είναι πως και το σκίτσο που έχει δημοσιεύσει το περιοδικό (εικόνα), δείχνει ένα σκυλί με τρία κεφάλια που απαγορεύει την έξοδο. 
«Ως φρουρός των δανειστών, που είναι η Τρόικα, δεν θα γινόταν ποτέ αγαπητή» γράφει ο συντάκτης, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχει το εξής ερώτημα: «Μήπως το τέρας τρώει τις σάρκες των χωρών τις οποίες υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος ελέγχει το τέρας έτσι και αλλιώς»;
Παράλληλα αναφέρει το πόσο πολύ απεχθάνονται οι Έλληνες, αλλά και οι Πορτογάλοι τους τροικανούς αναφέροντας ότι στην Αθήνα, ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποκαλούν τους ελεγκτές «δολοφόνους», ενώ στη Λισαβόνα, φωνάζουν συνθήματα όπως «Fuck the troika».
Ο Economist αναφέρεται, στη συνέχεια, στην έρευνα που διεξάγεται για τον ρόλο της Τρόικα, τονίζοντας ότι η πιο «πικρή» κριτική γίνεται στην Ελλάδα αφού -όπως τονίζει- «υπάρχει κάποιος λόγος», ενώ τονίζει πως η περίοδος της διαφωνίας ελληνικής κυβέρνησης – Τρόικα είναι περίεργη, καθώς η Ελλάδα έχει την προεδρία της ΕΕ και η αποδυναμωμένη κυβέρνηση ρισκάρει τον εξευτελισμό της στις ευρωεκλογές του Μαΐου, από τα κόμματα που είναι εναντίον των δανειστών.
Κούρεμα εδώ και τώρα για να μην ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, όμως, αναφέρει εάν οι Ευρωπαίοι πραγματικά επιθυμούν, ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανέβει ποτέ στην εξουσία, τότε η λύση είναι μία: Το άμεσο κούρεμα, μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.


Πηγή: Σοκ από Economist: Η Τρόικα παγιδεύει την Ελλάδα στον Κάτω Κόσμο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/141127#ixzz2s0qV2NlN