Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ασεβής πρόκλησις

 'Η ασέβεια παίρνει τεράστιες διαστάσεις'
Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη, ιεροκήρυκος'Ανόητο αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τον τύπο, που διάλεξε ασεβέστατο τρόπο για να προβληθή! Ποιός ο τρόπος και ο τύπος;
• Ο τύπος, πρότυπο σύγχρονης ασέβειας, είναι ο Βαγγέλης Διαμαντό­πουλος. Τί έκανε; Έγινε καρναβαλιστής στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στό Άργος Ορεστικό της Καστοριάς. Εμφανίστηκε με γένεια και ράσα, για να δια­κωμωδήση την ιερωσύνη των χριστιανών.
Και το άκρον άωτον της βλάσφημης ασεβείας του. Κρατούσε στα χέρια σκεύος, που έμοιαζε με Δισκοπότηρο, για να χλευάση τη θεία Κοινωνία. Καλούσε δε καρναβαλιστές να... «τους κοινωνήση»!
• Η ασέβεια παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αν σκεφθή κανείς, ότι  αυτό τό πρόσωπο, που με θρασύτητα και αναίδεια διακωμώδησε δημόσια την πίστι των Ορθοδόξων και το φρικτό μυστήριο της θείας Κοινωνίας, είναι βουλευ­τής, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου!
• Ο ασεβής βουλευτής Διαμαντόπουλος δηλώνει αναρχικός. Έχει επα­νειλημμένα απασχολήσει την κοινή γνώμη με έξαλλες και ασεβείς ενέργειές του. Είναι δε βουλευτής Καστοριάς, περιοχής, που έχυσαν το αίμα τους Μα­κεδονομάχοι, όπως ο Παύλος Μελάς, για να μείνη αυτή η γη Ορθόδοξη Ελλη­νική.
Οι μεν Μακεδονομάχοι με δέος και ευλάβεια, γονατιστοί, δέχονταν όλοι τη θεία Κοινωνία, ενώ ο σύγχρονος θεομάχος, αυτή τη θεία Κοινωνία την δια­κωμώδησε κατά τον αισχρότερο τρόπο, «τό αίμα της διαθήκης κοινόν ηγη­σάμενος» (Εβρ. ι΄ 19).
• Τό «ανόητος», που είπε ο Αρχιεπίσκοπος, δεν απαλλάσσει της ευθύνης τον ασεβήσαντα βουλευτή. Δεν έχει, δηλαδή, το ακαταλόγιστο.
Για τους σταυρωτές του Γολγοθά είπε βεβαίως ο Κύριος από το θρόνο της υπέρτατης αγάπης, «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσιν» (Λουκ. κγ΄ 34).
Εκείνοι, οι σταυρωτές, άσχετοι παντελώς με την παρουσία του Χριστού, αγνοούσαν το πρόσωπό Του. Δεν ήξεραν τι έκαναν σταυρώνοντας τον Κύριο της δόξης.
• Ο κ. Διαμαντόπουλος όμως ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε τι ση­μαίνει για τους χριστιανούς η θεία Κοινωνία. Ήξερε, ότι είναι βουλευτής, που ωρκίστηκε στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Ήξερε, πως το Σύνταγμά μας, του οποίου υποσχέθηκε τήρησι, έχει αρχή την Αρχή του παντός, τόν Άναρχο Θεό, την Αγία Τριάδα. Ήξερε, πως η ασέβειά του καρφώνει με καρναβαλικούς ήλους τον Αρχηγό της Ζωής, που προσφέρεται στους πιστούς με το Άγιο Ποτήριο.
• Όλα αυτά τα ήξερε ο κατ' ευφημισμόν Διαμαντόπουλος. Ελαφρυντικό εκ των προτέρων κανένα. Και μετάνοια εκ των υστέρων καμμία.
• Εζήλωσε δόξαν διωκτών, παλαιοτέρων και νεωτέρων. Εζήλωσε δόξαν Στάλιν και όλων των ασεβών, που σταύρωναν τη Μεγάλη Παρασκευή ιερείς της Εκκλησίας! Άλλωστε δεν κρύβει τήν ιδεολογική του γενιά ο Βαγγέλης Δι­αμαντόπουλος. Το θέμα είναι, τι εν προκειμένω πράττουν οι τρείς θεσμοί:
• Τό κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρκεί έμμεση αποδοκιμασία. Απαιτείται άμεση διαγραφή του αντίχριστου βουλευτή.
• Η Βουλή των Ελλήνων. Απαιτείται να αποπεμφθή από το Σώμα ο Δι­αμαντόπουλος, κατηγορούμενος για προσβολή των ιερών και των οσίων του Έθνους.
• Η Ιερά Σύνοδος. Απαιτείται άμεσος αφορισμός του προκλητικά ασε­βούς και κακόβουλου βουλευτή. Το ζήτησαν ήδη πολλοί Μητροπολίτες.
Αν ολιγωρήσουμε, σε λίγο οι ασύδοτοι ασεβείς θα αρπάζουν το Άγιο Ποτήριο από τη θεία Λειτουργία των Χριστιανών και θα «ρίπτουν τα άγια» στά καρναβαλικά λυσσασμένα σκυλιά.