Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πώς γλίτωσε η Ελληνική σημαία των Ιμίων απο την πυρά, αλλα και τί γνωρίζουν για το ελικόπτερο αυτόπτες μάρτυρες ψαράδες της Καλύμνου

Υπόθεση εθνικής προδοσίας.
Ανέλκυση τμήματος του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια
Ο κύριος Χαρδαβέλας, με την δημοσιογραφική του εμπειρία, έχει κατορθώσει το τελευταίο διάστημα να ξεγυμνώσει την μικρότητα και τον ανθελληνισμό που βρίσκεται σε υψηλές θέσεις και ταυτόχρονα να καταδείξει τα μεγάλα εθνικά πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Στην τελευταία του εκπομπή ο γνωστός δημοσιογράφος απεκάλυψε εντολή που δόθηκε για να καεί η Ελληνική σημαία. Την εντολή μάλιστα, διατάχθηκαν να εκτελέσουν οι βατραχάνθρωποι που την «μάζεψαν» από τα Ίμια…
Ας πάρουμε όμως από την αρχή την ιστορία, όπως αυτή αποκαλύφθηκε, στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος».
Η ομάδα των ελληνοαμερικανών επισκεπτών

Μία ομάδα ελληνοαμερικανών επισκέφθηκε την Ελλάδα και ζήτησε να πραγματοποιήσει τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων ηρώων του ελληνικού ελικοπτέρου, της τραγικής βραδιάς των Ιμίων. Η ομάδα αυτή, πήρε την άδεια από τις Ελληνικές αρχές, αλλά φαίνεται πως και η Τουρκία ήταν ενήμερη. Να σημειωθεί πως όλοι οι ελληνοαμερικανοί είχαν την αμερικανική υπηκοότητα…
Πράγματι, οι ελληνοαμερικανοί έφτασαν στα Ίμια, με δύο δικές τους βάρκες και ανέβηκαν και πραγματοποίησαν το τρισάγιο. Όμως, κατά τη διάρκεια της τελετής, η μία βάρκα μετακινήθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτή τόσο από το ελληνικό λιμενικό όσο και από τουρκικά παρακείμενα σκάφη. Ο επιβάτης της βάρκας κατόρθωσε σε ένα απόμερο σημείο να κρεμάσει δύο σημαίες, την ελληνική και την αμερικανική και να τοποθετήσει ένα στεφάνι με πλαστικά μπλε λουλούδια. Όταν όμως η ενέργεια αυτή έγινε αντιληπτή, επεκράτησε ο πανικός.
Η μεταφορά της σημαίας από τα Ίμια
Άρχισαν να πετάνε τουρκικά ελικόπτερα στην περιοχή και ένα από αυτά αποπειράθηκε, πολλαπλώς, να προσγειωθεί στην πλαγιά των Ιμίων, χωρίς όμως αυτό να γίνει κατορθωτό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ημέρα.
Στην περιοχή έφτασε τουρκική φρεγάτα και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, όταν σε ομάδα ελλήνων βατραχανθρώπων που παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, δόθηκε η εντολή να απομακρύνουν τις σημαίες και το στεφάνι που άφησαν οι ελληνοαμερικανοί. Πράγματι, η ομάδα των ελλήνων βατραχανθρώπων ανέβηκε γρήγορα στα Ίμια και αφού εκτέλεσε την εντολή απομακρύνθηκε επιφέροντας την κατάσταση ηρεμίας και ρουτίνας που υπήρχε και πριν από την ενέργεια των ελληνοαμερικανών.
Δίνεται διαταγή καταστροφής του εθνικού συμβόλου
Την επομένη ημέρα, ολόκληρη η ομάδα αποσύρθηκε για ανάπαυση (συνηθίζεται να αλλάζουν οι ομάδες προκειμένου να μπορούν να ηρεμούν ψυχολογικά τα μέλη που τις απαρτίζουν) στην βάση της. Η επόμενη ημέρα, της επιστροφής των βατραχανθρώπων, επεφύλασσε μία μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη τόσο για τον διοικητή της ομάδας όσο και για τους ίδιους τους βατραχανθρώπους.
Τηλεφωνικά, είχε δοθεί εντολή ώστε να καούν όλες οι σημαίες που αποσύρθηκαν από τα Ίμια, καθώς και το στεφάνι με τα πλαστικά λουλούδια που αφέθηκαν προς τιμήν των νεκρών ελλήνων πιλότων. Μάλιστα, την όλη διαδικασία θα παρακολουθούσε αξιωματικός ο οποίος θα επισκέπτονταν την μονάδα βατραχανθρώπων ειδικά για να παρακολουθήσει την διαδικασία καταστροφής.
[b]Η ημέρα εκτέλεσης της διαταγής «καταστροφής»

Πράγματι, την επομένη, ο συγκεκριμένος αξιωματικός βρέθηκε στην μονάδα, αλλά έπεσε θύμα μίας μεγάλης απάτης. Τόσο ο διοικητής της μονάδας, όσο και οι άνδρες του –βατραχάνθρωποι- αποφάσισαν να μην κάψουν την ελληνική σημαία, επειδή το θεωρούσαν προδοσία ως προς τα ιδανικά τους. Έτσι, έριξαν μέσα σε ένα βαρέλι κάποιες μπλε πετσέτες, την αμερικανική σημαία και το στεφάνι με τα πλαστικά λουλούδια και όταν έφτασε ο αξιωματικός δόθηκε εντολή από τον διοικητή των βατραχανθρώπων να καεί το περιεχόμενο του βαρελιού, όπως και έγινε.[/b]
Αφού έφυγε ο ανώτερος αξιωματικός, ο διοικητής της μονάδας εμπιστεύτηκε την σημαία σε βατραχάνθρωπο ο οποίος και την διαφύλαξε στο σπίτι του επί 13 ολόκληρα χρόνια (!!!) μέχρις ότου, κατόπιν νομικής εντολής την παρέδωσε στον κύριο Χαρδαβέλα… κι αυτό, επειδή φοβόταν μην την κατάσχει το ελληνικό κράτος !!!
Αυτή είναι η τραγική ιστορία μίας ελληνικής σημαίας που γλύτωσε από το κάψιμο επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μην εξευτελίσουν τα ιδανικά τους.
Τι λένε οι ψαράδες της Καλύμνου για τα Ίμια
Την ίδια στιγμή, ψαράδες της Καλύμνου καταθέτουν για το ελληνικό ελικόπτερο που κατέπεσε, πως «οι τρύπες δεν ήταν από πιρτσίνια» και πως «αυτοί που το παρέλαβαν γνωρίζουν πολύ καλά τι τρύπες είναι και ας μιλήσουν οι ίδιοι».
Βέβαια, οι ψαράδες της Καλύμνου καταθέτουν και μία ακόμη σκληρή αλήθεια. «Τα έχουν μοιράσει τα νησιά. Οι Τούρκοι μας ενοχλούν μόνο εάν πάμε σε ένα συγκεκριμένο από τα δύο. Εάν πηγαίνουμε στο άλλο, δεν κάνουν τίποτε. Οι Έλληνες όμως δεν μας αφήνουν να πάμε σε κανένα νησάκι!!!»
Οι έλληνες έπεσαν ηρωικά δηλώνει τούρκος διοικητής
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν, δυστυχώς δεν τιμούν κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει. Και εάν πάρουμε στα σοβαρά τις δηλώσεις του διοικητή των τούρκων βατραχανθρώπων πως «οι έλληνες πιλότοι έπεσαν ηρωικά» και γνωρίζοντας πως ο θάνατος ενός στρατιωτικού είναι ηρωικός μόνο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής αποστολής ενάντια στον αντίπαλο, τότε ίσως θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που να πιέσει την πολιτική ηγεσία του τόπου, τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα το πόρισμα που έχει συνταχθεί και που αναφέρεται στα αίτια κατάρριψης του ελληνικού ελικοπτέρου την βραδιά των Ιμίων.
Απαιτείται έρευνα από διακομματική επιτροπή
Οι τεράστιες ευθύνες που προκύπτουν μέσα από τα γεγονότα και όπως αυτά εξελίχθηκαν απαιτείται να αποδοθούν σε εκείνους που κατάφεραν να δώσουν έρεισμα στην επιθετική Τουρκία και στην προκλητικότητα που αυτή ακολούθησε αμέσως μετά τα Ίμια. Ίσως μάλιστα θα έπρεπε να ξεκινήσει και μία διακομματική (όχι επιτροπή) διαδικασία-έρευνα, η οποία θα βρει τους πολιτικούς υπεύθυνους, αλλά και τον ανώτερο ή τον ανώτατο στρατιωτικό ο οποίος έδωσε την διαταγή καταστροφής της ελληνικής σημαίας του συγκεκριμένου περιστατικού.
Η ίδια επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει, ταυτόχρονα, την έρευνα για το πως ήταν δυνατόν οι τούρκοι στρατιωτικοί να ήταν απόλυτα σίγουροι –πριν την βραδιά των Ιμίων- πως δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκρουση με την Ελλάδα. Ποιός ήταν ο συνεργάτης τους από την Ελλάδα; Ποιός τους μετέφερε αυτή την ασφάλεια στις ενέργειές τους; Ποιός ήταν υπεύθυνος για την διαταγή κάλυψης των Ιμίων από τους έλληνες βατραχανθρώπους, αλλά δεν έδωσε διαταγή κάλυψης των Δυτικών Ιμίων;
Τα Ίμια είναι οριστικά γκρίζα περιοχή
Τέλος και προς απλή ενημέρωση, εάν κάποιος Έλληνας θέλει να επισκεφθεί τα Ίμια, θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τρία (3) υπουργεία: Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ναυτιλίας!!! Η επίσκεψη, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνει περίπατο πάνω στις βραχονησίδες, επειδή δεν το επιτρέπει η Άγκυρα… υπό τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβερνήσεως…