Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Την στιγμή που πρωτοστατούν εκατοντάδες Αλβανοί μισθοφόροι στην Συρία


 Κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων
Αμερικανική αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες των ΗΠΑ, αφίχθη σήμερα στα Τίρανα.
 
Το αμερικανικό κλιμάκιο θα έχει συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με κορυφαίους ηγέτες του αλβανικού κράτους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικής Ασφάλειας και μέλη από το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.
 
Το κλιμάκιο θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα καθώς και άλλους αξιωματούχους, από τους οποίους θα ζητήσουν συνεργασία κατά της τρομοκρατίας.
 
Η αμερικανική πρεσβεία επισημαίνει η Αλβανία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στην περιοχή που δέχεται επίσκεψη του εξειδικευμένου κλιμακίου.
 
«Η επίσκεψη γίνεται  στο πλαίσιο της συμμαχίας μας στο ΝΑΤΟ και της στενής συνεργασίας και διαβούλευσης,  για την κοινή αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων για την ασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η επίσκεψη των Αμερικανών έρχεται σε μια στιγμή, όπου υπάρχει έντονη ανησυχία για τον αριθμό των Ευρωπαίων Ισλαμιστών που πολεμούν στη Συρία, μεταξύ των οποίων είναι και πολίτες της Αλβανίας,  και από την άλλη, στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζονται πάλι,  περιπτώσεις επιθέσεων με εκρηκτικές ύλες, που έχουν αναστατώσει την κοινωνία.