Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πώς μπορείς να συμβιώσεις με ανθρώπους τέτοιας κλίμακος παιδείας βάση της πολυπολιτισμικότητας και της μετανάστευσης;!

Το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Συνελήφθησαν 13 άτομα
Βίασαν ομαδικά 20χρονη στην Ινδία για να την «τιμωρήσουν»
Σοκ προκαλεί η νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής γυναίκας στην Ινδία. Όπως κατήγγειλε η οικογένειά της, η 20χρονη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού κατ' εντολή του επικεφαλής του χωριού, για να τιμωρηθεί επειδή είχε σχέση με άνδρα από άλλη φυλή. Η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα.
Σύμφωνα με το BBC, η 20χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απόφαση ελήφθη από ένα «αυτοσχέδιο δικαστήριο», όπως αποκαλείται, κάτι που συνηθίζεται στα χωριά της Ινδίας. Τα «δικαστήρια» αυτά συχνά καταδικάζουν εις θάνατον ζευγάρια που έκριναν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής.
Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας και των ακτιβιστών μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο τον Δεκέμβριο του 2012 μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.
Το 2013, η κυβέρνηση ενίσχυσε τους νόμους για τα σεξουαλικά εγκλήματα υπό την πίεση των μαζικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση.
Ωστόσο, η βία και οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συντηρητική, πατριαρχική ινδική οικογένεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ.
«Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα 'πρόχειρο δικαστήριο'. Στη διάρκεια της 'δίκης' το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο» δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, ο Σ.Σουντακάρ.
Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε πρόστιμο στο ζευγάρι 400 δολαρίων γιατί «διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί».
Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα, είπε η αστυνομία.
Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ.
Όπως αναφέρει σε γραπτή καταγγελία η οικογένεια της 20χρονης, ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους του: «Η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι».
Η αστυνομία συνέλαβε 13 άνδρες, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του χωριού.
Παρότι ο βιασμός διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε το σθένος να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο.
Το 2010, οι πρεσβύτεροι του Μπιρμπούμ υποχρέωσαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες της φυλής τους να γδυθούν και να κυκλοφορούν γυμνές μπροστά από συγκεντρωμένα πλήθη.
tovima.gr