Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Προκαλούν και πάλι τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη

Έτοιμοι να εορτάζουν και φέτος την 29η Ιανουαρίου, «ημέρα της εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης», εμφανίζεται το κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB)! Το εν λόγω «κόμμα», δούρειος ίππος της Άγκυρας, υπό τις ευλογίες του προξενείου Κομοτηνής, δραστηριοποιείται στη Θράκη, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Αλί Τσαβούς.
Το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση, με την ευκαιρία της «επετείου της 29ης Ιανουαρίου 1988», όταν ορισμένοι εκ των μελών της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στην ιστοσελίδα του, το κόμμα DEB έχει αναρτήσει την παρακάτω ανακοίνωση μόνο στα τουρκικά…

«29 Ιανουαρίου 1988, μέρα ουσιαστικής και αξιοπρεπούς αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις κατά της εθνικής τους ταυτότητας.
Είναι η μέρα που, ο λαός, βροντοφώναξε σε αυτούς που αρνούνται τη εθνική του ταυτότητα πως είναι Τούρκος, και ότι θέλει να ζήσει σε αυτή την χώρα σαν ένας περήφανος πολίτης χωρίς να εγκαταλείψει τις τουρκικές παραδόσεις. Το κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB) δεν θα ξεχάσει την σημερινή επέτειο. Θα τιμά τον επιδειχθέντα ηρωισμό, θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη γενναιότητα και θα ζητά το θείο έλεος για τους νεκρούς.
Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική μειονότητα, που τα δικαιώματά της καθορίζονται με συνθήκες. Περιμέναμε για χρόνια την απόδοση των μη αποδιδόμενων μειονοτικών μας δικαιωμάτων…Η πατρίδα μας η Ελλάδα όπως έκανε και στον ‘νόμο των 240 ιμάμηδων’, συνεχίζει να βγάζει νόμους με βία και ωμότητα, αγνοώντας την φωνή και την βούληση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την επιβολή των οποίων σφετερίζεται τα δικαιώματα μας.
Αν και χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πατρίδα μας, Ελλάδα, παραβιάζει τα δικαιώματά μας και τα ευρωπαϊκά κράτη να παραμείνουν σιωπηλά και αδιάφορα. Αυτές οι πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών της ΕΕ, στα θέματα της ελευθερίας της έκφρασης και σε έννοιες όπως η πίστη μας, μας προκαλεί απορίες.
Η από πολλά χρόνια λογική που επικρατεί στη Δυτική Θράκη, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Τούρκοι, σκιάζει τη ζωή μας. Είμαστε τώρα μια μειονότητα στη χώρα μας και θέλουμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά μας. Ποτέ μην απελπίζεστε. Δεν υπάρχουν στόχοι που δεν μπορούν να επιτευχθούν με την ενότητα και την αλληλεγγύη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει, ότι ο αγώνας μας, με όλη τη δύναμή μας, θα συνεχιστεί απτόητος, μέχρις οι ζωές μας να κυριαρχούνται από τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της ειρήνης και της φιλίας.
Καλή εθνική ημέρα της αντίστασης και αλληλεγγύης για τον Λαό μας».
Οι αγαπητοί διαμαρτυρόμενοι «συμπατριώτες», λησμονούν όχι το πως τους αποκαλεί η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά όσα έγιναν στο έδαφος. Αυτοί έζησαν και ευημερούν στη χώρα μας, ενώ οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης αποδεκατίστηκαν. Κι αντί να σέβονται τις ελευθερίες που έχουν εδώ, αναλογιζόμενοι τι θα τους είχε συμβεί αν τα νταβατζιλίκια τους τα έκαναν σε ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό των στρατηγών στην Τουρκία, που με τρομοκρατικές πρακτικές θα τους είχε στείλει στον αγύριστο, συνεχίζουν και ασχημονούν.
Ας είναι. Η δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν θα κάνει εκπτώσεις στη Δημοκρατία επειδή βρέθηκαν ορισμένοι που την κακοποιούν. Και αυτοί, παρά τα όσα κάνουν, θα απολαμβάνουν τα αγαθά του πολιτεύματος. Βέβαια, εάν ποτέ σοβαρευτεί και σεβαστεί τον εαυτό της η ελληνική πολιτική εξουσία, θα θέσει όρια. Διότι στη Δημοκρατία, εάν αναρτάς φωτογραφία σημαίας που υπονοεί απόσχιση, πολύ απλά σε μαζεύουν με συνοπτικές διαδικασίες και αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Στις σοβαρές όμως χώρες.