Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αναφορές στη λεηλασία των χρημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος από τους ναζί και οι δικοί μας τσιμουδιά!

 "Με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται" στην Αθήνα. από τους ναζί έκαναν λόγο υπουργοί Οικονομικών στο Στρασβούργο. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις - σοκ (Vid)
"Οι Γερμανοί που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν τι λεηλάτησαν από τη χώρα στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου", δήλωσε σήμερα κορυφαίος ευρωβουλευτής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Γαλλο-Γερμανός ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων, έκανε τη δήλωση αυτή μιλώντας στο Στρασβούργο μια ημέρα αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν έχει δώσει ακόμη επαρκείς εγγυήσεις για να αξίζει ένα πακέτο στήριξης 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.
"Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους", δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.
Ο Κον-Μπεντίτ αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας από τις δυνάμεις των Ναζί τον καιρό του πολέμου και επισήμανε πως, "με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται" στην Αθήνα. "Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της".
Ο ίδιος επιτέθηκε επίσης στους "Ταλιμπάν νεοφιλελεύθερους" αξιωματούχους της ΕΕ επειδή επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κόψει τις συντάξεις, αντί για τις αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει ένα δημοσιονομικό κενό 325 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012.
Ο σοσιαλιστής ηγέτης Χάνες Σβόμποντα συμφώνησε με τον Κον-Μπεντίτ στο επιχείρημα ότι η αποκαλούμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι υπερβολικά "τιμωρητική" έναντι της Αθήνας.
"Η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλή, όχι δικτατορία", δήλωσε ο Σβόμποντα.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας βρετανός ευρωσκεπτικιστής που κέρδισε δημοσιότητα κάνοντας απερίφραστες επιθέσεις εναντίον ηγετών της ΕΕ, χαρακτήρισε τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο "μαριονέτα Παπαδήμο".
Όμως ο συντηρητικός ηγέτης Ζοζέφ Ντολ ανταπάντησε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας λειτούργησαν στη Λετονία, ενώ ο Γερμανός φιλελεύθερος Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ επιτέθηκε στην ελληνική πολιτική τάξη επειδή απέτυχε να φέρει σε πέρας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.
"Ο διογκωμένος κρατικός μηχανισμός πρέπει να περιοριστεί ... το κράτος είναι διογκωμένο επειδή κάποιοι απλώς παρκάριζαν τους φίλους και τους συγγενείς τους σε υπουργεία", δήλωσε.
Ο Δανός υπουργός αρμόδιος για υποθέσεις της ΕΕ Νικολάι Βάμεν, μιλώντας για λογαριασμό της τρέχουσας προεδρίας της ΕΕ, απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για χαλάρωση της στάσης έναντι της Ελλάδας, παρά την ύφεση που επιδεινώνεται στη χώρα και για την οποία οι επικριτές λένε ότι οφείλεται στα επιβεβλημένα από την ΕΕ μέτρα λιτότητας.
"Σφίξαμε τις ζώνες μας, είναι απαραίτητο και πρέπει να συνεχίσουμε με όλα τα οικονομικά μέτρα και να τα εφαρμόσουμε ... για να αποκατασταθούν οι καλές οικονομικές συνθήκες", δήλωσε ο Βάμεν αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ που εισήγαγαν μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.
Η ισχυρή οικονομία της Γερμανίας
Με ρυθμούς 3% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας το 2011, ενώ μόλις την Τρίτη, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι στο 7% βρίσκεται η ύφεση για την Ελλάδα την ίδια χρονιά.
Μόνη εξαίρεση για τη Γερμανία είναι το τέταρτο τρίμηνο,  οπότε υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής (Destatis).
Σύμφωνα με το Destatis, μολονότι το ΑΕΠ υποχώρησε κατά το τέταρτο τρίμηνο έναντι του τρίτου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 παρουσίασε άνοδο 1,5%. Στη διάρκεια του 2010 η Γερμανία κατέγραψε άνοδο ΑΕΠ κατά 3,7%.
Ρυθμούς ανάπτυξης 1,7% σημείωσε και το ΑΕΠ της Γαλλίας συνολικά για το 2011, αλλά μόνον 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (INSEE).
Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο η κατανάλωση των νοικοκυριών παρουσίασε σχετική επιβράδυνση στο τέλος του έτους,  ενώ οι επενδύσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων επιταχύνθηκαν.
news247.gr