Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αλβανός σεσημασμένος πίσω από τη ληστεία στο Μουσείο Ολυμπίας.

Κοντά στην ταυτοποίηση των ληστών του παλαιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας φαίνεται πως έχουν φτάσει οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, τα χαρακτηριστικά των δραστών φαίνεται ότι ταιριάζουν με εκείνα των ληστών που είχαν διαπράξει προ τετραμήνου ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους Αλβανό υπήκοο που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.
  Σε αυτόν φέρεται να ανήκουν αποτυπώματα που βρέθηκαν στο ύφασμα και την μονωτική ταινία που βρέθηκαν, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εν λόγω κακοποιός ενδέχεται να είχε συμμετάσχει και στις ληστείες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει πριν ένα χρόνο τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Κρέστενα.
Το υλικό από την κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών, αποκωδικοποιήθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς το συγκεκριμένο κακοποιό.
Οι διωκτικές Αρχές έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου. Σημαντική βοήθεια στις έρευνες θα προσφέρει και το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Ωστόσο, αν και στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο ατόμων, η αστυνομία ψάχνει και ένα τρίτο που είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία.
Όπως εκτιμάται οι δυο ληστές, αφού άρπαξαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς έφυγαν με τα πόδια και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους περίμενε ο συνεργός τους με αυτοκίνητο.