Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Είναι εμπόδιο, στα αντίχριστα σχέδια που απεργάζονται.

Ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ρώσου πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν από ισλαμιστές μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν το σχέδιο ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.
Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. Όπως είπε ο ίδιος, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.Ένας άλλος συλληφθείς, ο Άνταμ Οσμάγιεφ, επρόκειτο να ενημερώσει τους τρομοκράτες για το σχέδιο και να τους στείλει στη Μόσχα. Ο Οσμάγιεφ συνεργάζεται με την αστυνομία γιατί ελπίζει να μην εκδοθεί στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
skai.gr