Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πλιάτσικο σε 25 ξωκλήσια!

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία των Καρδαμύλων αφού από την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο τις κεντρικές ενορίες της περιοχής όσο και τα Ξωκλήσια.Η εβδομάδα που μας πέρασε έκλεισε με απολογισμό 25 διαρρήξεων σε απομακρυσμένους ναΐσκους σε σύνολο 30, ενώ από τη μανία των διαρρηκτών δεν ξέφυγε και ο κεντρικό ναός του Αγίου Νικολάου στο Μάρμαρο.
«Κάθε χρόνος και διάρρηξη»
Όπως ανέφερε στο www.politischios.gr, ο εφημέριο της περιοχής π. Γ. Τσαπέλας, ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου διαρρήχτηκε για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών ετών.

«Έχει καταντήσει μάστιγα το συγκεκριμένο γεγονός. Την Πέμπτη που μας πέρασε, κάποιος διέρρηξε την είσοδο του Ιερού, πήγε στο παγκάρι και πήρε ότι είχε μέσα. Δεν τα υπολογίζω πάνω από 50 ευρώ. Όμως η ζημιά που προκάλεσε είναι μεγαλύτερη από αυτά που πήρε», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι : «Όποιος έχει τόσο πολύ ανάγκη αυτά τα 50 ευρώ ας έρθει σε εμένα και θα του τα δώσω απλόχερα».
Παραβιασμένα και τα Ξωκλήσια
Την ίδια ώρα πάντως σύμφωνα με τον ιερέα της περιοχής, έντονο πρόβλημα έχει προκύψει και σε ότι αφορά τα Ξωκλήσια των Καρδαμύλων.
«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Κάθε μέρα παραβιάζουν και από ένα Ξωκλήσι. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 25 διαρρήξεις σε ναϊσκους σε σύνολο 30. Κάθε φορά όμως για να αποκατασταθούν οι ζημιές πληρώνουμε 300 και 400 ευρώ. Τώρα για τον Άγιο Νικόλαο θα δώσουμε 800 ευρώ», κατέληξε ο π. Γ. Τσαπέλας τονίζοντας ότι η λύση δεν είναι να γίνουν οι Εκκλησίες απόρθητα φρούρια με κάμερες και συναγερμούς.

protothema.gr