Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Εθνική προδοσία, εύγε κ. Πάγκαλε.

Όταν οι φύλακες της εθνικής μας ακεραιότητος αυτομολούν πρός το στρατόπεδο του αντιπάλου, τότε η κατάσταση γίνεται τραγική!   Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος χωρίς συστολή προέβη σε μια απαράδεκτη δήλωση: "Είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του".  Αντιγράφω από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (23.02.2012):"Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονόπτητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς tην κυριαρχία του. Πάντα ήμουν"! 
Τό δυστύχημα για την σύγχρονη Ελλάδα είναι ότι όλοι οι απάττιδες μπορούν να ομιλούν και να γράφουν ελεύθερα εναντίον της Πατρίδας! Στο στόχαστρο τίθεται όποιος αγαπάει την Ελλάδα και το λέγει δυνατά. Ο εκλεκτός Φιλόλογος καί Συγγραφεύς κ. Σαράντος Καργάκος επισημαίνει αυτήν την "omerta". Διαβάστε τον.
"Η σύγχρονη omerta, όπως έχω γράψει συχνά, έχει ιατρική συνταγή:  το να καταπίνεις τα λόγια σου είναι η πιο θρεπτική δίαιτα.  Αλλά ποια λόγια; Όσα θα μπορούσαν να είναι θεραπευτικά για τον τόπο αυτό και τις πληγές του.  Είσαι ελεύθερος να μιλάς και να γράφεις για ότι ανοίγει ή ξύνει πληγές, όχι όμως για ότι επουλώνει.  Όχι για τα εθνικά μας θέματα, όχι για τις απειλές και προσβολές των γειτόνων μας.  Στα σχολεία και σε κάποια δημοσιογραφικά χαλκεία, ακόμη και σε ΑΕΙ, η λέξη Ελλάς, έθνος, πατρίς, θρησκεία οικογένεια προκαλούν αποτροπιασμό.  Για να σταδιοδρομήσεις πολιτικά και πνευματικά, πρέπει να μάθεις να καταπίνεις λέξεις, να καταπίνεις έννοιες.  Για ότι υψηλό, που θα μπορούσε να υψώσει τον τόπο αυτό έχει επιβληθεί omerta.  Η απειλή, η παντός είδους απειλή, κρέμεται ως δαμόκλειος πάθη πάνω από την κεφαλή κάθε απροσκύνητου διανοητή".  (ΕΣΤΙΑ, 03.002.2012) www.sarantoskargakos.gr
  Εμείς θα συνεχίσουμε να κτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου. Όποιος θέλει ας το ακούσει. Εκφραζουμε λοιπόν όχι μόνο  τη θλίψη μας αλλά και την  αγανάκτησή μας για όσα εξεστόμισε ο κ. Θ. Πάγκαλος. Αποδεικνύεται ότι πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι έβαλαν λύκους να φυλάνε τα πρόβατα! Έχω λοιπόν μια απορία: Δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους πολιτικούς Αρχηγούς, από τους Βουλευτές, από τούς παράγοντες της πολιτικής ζωής για να στηλιτεύσει την απαράδεκτη αυτή δήλωση του κ. Πάγκαλου; Δεν βρεθηκε ούτε από τήν πνευματική Ηγεσία; Δεν βρέθηκε ούτε ένας από την Στρατιωτική Ηγεσία; Ούτε από την πλειάδα των Αποστράτων Ελλήνων Αξιωματικών;  Αγαπημένη μου Πατρίδα, ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!  
Αίγιον, 24 Φεβρουαρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ