Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες καταγγέλλουν την Τουρκία για παρέμβαση στη Συρία.

"Ρωσική πηγή πληροφοριών, μιλώντας στο επίσημο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-Tass, ανέφερε ότι οι συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης ενισχύονται με οπλισμό από τις γειτονικές χώρες", γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
 Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων όπλων και πυρομαχικών διοχετεύονται στις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις της Συρίας από το Λίβανο, το Ιράκ και την Τουρκία. «Από τις χώρες αυτές υπάρχει μια ανεπίσημη κατάσταση,προμηθεύουν όπλα, πολυβόλα, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και εκτοξευτήρες ρουκετών για τανκς» ισχυρίστηκε η ρωσική πηγή.  
Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί, υποστηρίζουν ότι πηγή πληροφόρησης του ΙΤΑΡ-Tass είναι ο εν αποστρατεία στρατηγός Λεονίντ Σαγίν, ο οποίος είναι γνώστης των εξελίξεων στη Συρία και του σχεδίου των συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Η πηγή πληροφόρησης υποστήριξε, μάλιστα, ότι: «οι χώρες που εμπλέκονται στην υποστήριξη αυτή είναι η Γαλλία, η Βρετανία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και κάποια κράτη του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των Αραβικών Εμιράτων».
Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία,αν και δεν το έχουν δηλώσει, είπε ο απόστρατος στρατηγός, ως έμπειρος της τρέχουσας κατάστασης.
Η Τουρκία, είπε, θα επέμβει με πρόσχημα τους πρόσφυγες για να βοηθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο της Επανάστασης,που έχει στόχο την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία, γράφει το τούρκικο κείμενο.