Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Xτες είχαμε πρακτοράκια ξένων υπηρεσιών με λαθρομετανάστες που έκαιγαν την Αθήνα. Aύριο;;;

 Εκτενές δημοσίευμα για τη μυστική δράση της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 στη Λιβύη φιλοξενεί το ΒΒC. Η λεγομένη Μοίρα Ε συγκροτήθηκε προ πενταετίας και συγκεντρώνει στελέχη από την αφρόκρεμα των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (SAS, SBS και Special Reconnaissance Regiment).
 Τα 20 περίπου στελέχη της Μοίρας Ε που ανέπτυξαν δράση στη Λιβύη ήταν άριστα εξοπλισμένα με προηγμένα μέσα επικοινωνίας στη διάθεσή τους για τον συντονισμό με τους Λίβυους εξεγερμένους αλλά και αρκετά διαφορετικά διαβατήρια για τον καθένα.


Η παρουσία τους στη Λιβύη έγινε γνωστή στις αρχές Μαρίου 2011 κατά την αποστολή μεταγωγικού C-130Η της Βασιλικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό 150 εργατών στις πετρελαικές εγκαταστάσεις της Zilla.

 Ακολούθησε η σύλληψη 6 μελών της από τους αντικαθεστωτικούς ενώ συνόδευαν δύο πράκτορες της ΜΙ6 στην ανατολική Λιβύη, η οποία αποκαλύφθηκε όταν το καθεστώς Gaddafi έδωσε στη δημοσιότητα μία υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του Βρετανού διπλωμάτη Richard Northern με μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου με αίτημα την απελευθέρωσή τους.