Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ούτε δικιές της φωτογραφίες δεν είχε η ΕΛ.ΑΣ. Που είναι ρε κλέφτες τα συστήματα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός;

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον διευθυντή του Γαλλικού Πρακτορείου προς την ΕΛΑΣ για ανάρτηση χωρίς άδεια φωτογραφιών του στην ιστοσελίδα της.
"Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες του AFP, χωρίς την άδεια του πρακτορείου", αναφέρει στην επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΛΑΣ ο διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Εμάνουελ Χογκ.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Ε. Χογκ, η ελληνική αστυνομία δεν ζήτησε την άδεια του πρακτορείου για την χρήση των φωτογραφιών πριν τις αναρτήσει στην ιστοσελίδα της.
Ο Ε. Χογκ αναφέρεται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους φωτορεπόρτερ του εν λόγω πρακτορείου στις διαμαρτυρίες στη πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
"Τέτοιου είδους πρακτικές παραβιάζουν μόνο τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά είναι απαράδεκτες σε ένα κράτος δικαίου. Με αυτήν την επιστολή διαμαρτύρομαι επισήμως ενάντια σε τέτοιες μεθόδους", γράφει χαρακτηριστικά ο Ε. Χογκ, επισημαίνοντας πως μετά την παρέμβαση του γραφείου τους στην Αθήνα οι φωτογραφίες αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας.
Τέλος, σημειώνει πως θα ήθελε να επιστήσει τη προσοχή όσον αφορά την υπευθυνότητας της αστυνομίας η οποία με τις πράξεις της μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό του πρακτορείου.