Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ρεντίκολο και στην τουρκία για τα χάλια των πρεσβειών μας.

Την τραγική κατάσταση των ελληνικών πρεσβειών – και στην Αγκυρα – περιγράφει ο τουρκικός τύπος.
Η Milliyet  με τον τίτλο « Δεν υπάρχουν χρήματα για μισθό στον οδηγό και για εστιατόρια», γράφει ότι αποκαλύφθηκε πως οι έλληνες διπλωμάτες εξ αιτίας της κρίσης, σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο, μισθούς οδηγών και τεχνικών, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες στα εστιατόρια.
Και οτι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας παραιτήθηκε από τον μισθό του από τον περασμένο Νοέμβριο που διορίστηκε στην θέση αυτή.
Στην συνέχεια αναφέρεται σε δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για την οικονομική κρίση που επικρατεί στις Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στο εξωτερικό .
 Γράφουν οτιτο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας εδώ και δύο μήνες δεν στέλνει χρήματα στις Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στο εξωτερικό και οι Αντιπροσωπείες δεν μπορούν να καταβάλλουν ενοίκια και μισθούς σε επιτόπιο προσωπικό.
Αναφορικά με την Αγκυρα αναφέρουν οτι  ο οδηγός και ο συντηρητής της Ελληνικής Πρεσβείας που είναι επιτόπιο προσωπικό, δεν παίρνουν μισθό από τον περασμένο Νοέμβριο. Όμως αυτοί συνεχίζουν να υπηρετούν στην Πρεσβεία με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επαναπροσληφθούν όταν η κατάσταση διορθωθεί.
Ακόμα αναφέρθηκε ότι όταν η ΓΓ του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε την Άγκυρα δεν δόθηκε για εκείνην γεύμα από την Πρεσβεία σε εστιατόριο, αλλά έγινε μια μικρή δεξίωση στην Πρεσβεία.
Γίναμε χλεύη και των Τούρκων…
 prionokordela.gr