Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανική παιδεία στα ελληνικά σχολεία. Είπαμε οι μασόνοι του παιδαγωγικού ινστιτούτου...

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι σε βιβλίο της Γ' τάξης Λυκείου αναφέρεται η ΠΓΔΜ, ως "Μακεδονία".
Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του καναλιού Extra 3 για κατασκευή "προκλήσεων" και για σκόπιμη απόκρυψη της λεζάντας που παρουσιάστηκε κάτω από τη σχετική φωτογραφία.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
"Είναι προφανές ότι -όπως αναγράφεται και στη σχετική λεζάντα, που τεχνηέντως αποκρύφτηκε- η κατεχόμενη Ευρώπη αναπαρίσταται με την πολιτική δομή που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο σημειώνει ότι μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είχε «παραχωρηθεί» κατά την περίοδο εκείνη από τους Γερμανούς στη σύμμαχό τους Βουλγαρία και μάλιστα όχι σαν κατεχόμενο έδαφος, αλλά ως επαρχία του βουλγαρικού κράτους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για "ιστορικά γεγονότα που αναφέρονται με σαφήνεια στο βιβλίο χωρίς να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας, παρά μόνο σε όσους επιτηδευμένα επιθυμούν να κατασκευάσουν «προκλήσεις» και να βλέπουν παντού εχθρούς".
news247.gr