Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Άλλη διάσταση παίρνει η υπόθεση με τους τρομοκράτες...ελέγχουν το μυαλό μου!

Μακελειό στη Φλόριντα: "Ελέγχουν το μυαλό μου! Με αναγκάζουν να βλέπω βίντεο των τζιχαντιστών"
- Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αποφάσισε ξαφνικά (;) να "πάρει" ζωές στο αεροδρόμιο
Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, στις ΗΠΑ
- Φορώντας ένα μπλουζάκι "Star Wars", έβγαλε το -νόμιμο- όπλο του από τις αποσκευές και πυροβολούσε αδιακρίτως, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους
- "Σταμάτησε μόνο όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και παραδόθηκε", λένε αυτόπτες μάρτυρες
- Τον περασμένο Νοέμβριο είχε παρουσιαστεί στο FBI και κατηγόρησε την αμερικανική Κυβέρνηση πως "έπαιζε" με το μυαλό του
- Η ψυχολογική παρακολούθηση, οι κατηγορίες για ξυλοδαρμό της κοπέλας του και το παζλ της νέας, αιματηρής ένοπλης επίθεσης
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τραγωδία

Ένας στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του που είχαν περάσει από τον έλεγχο και άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε ανθρώπους.
Και κάπως έτσι γράφτηκε χθες ο επίλογος μιας ακόμη τραγωδίας, τα ακριβή αίτια της οποίας διερευνώνται. Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, το αποτέλεσμα ήταν πέντε άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, πολλοί να τραυματισμούν και ο τρόμος να επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Το παρακάτω βίντεο, δευτερόλεπτα μετά το μακελειό είναι ενδεικτικό
 


Το παρακάτω βίντεο, δευτερόλεπτα μετά το μακελειό είναι ενδεικτικό


Ποιός είναι ο δράστης / Οι "περίεργες" καταγγελίες για ΗΠΑ και

 
Ποιός είναι ο δράστης / Οι "περίεργες" καταγγελίες για ΗΠΑ και ISIS
Ο Εστεμπάν Σαντιάγο, 26 ετών, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό αυτό και ανακρίνεται, δήλωσε ο Τζορτζ Πίρο, ο πράκτορας που είναι επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι.

Φωτογραφία: REUTERSΦωτογραφία: REUTERS

Ο Πίρο πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.
Σύμφωνα με τον Πίρο, ο Σαντιάγο είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.
Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Φωτογραφία: TwitterΦωτογραφία: Twitter

Ήρεμος καθόλη τη διάρκεια του μακελειού
Ο Σαντιάγο, που έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί σε ένα γραφείο του FBI συμπεριφερόμενος αλλόκοτα, έφτασε στο Φορτ Λόντερντεϊλ λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) από την Αλάσκα, σύμφωνα με τις αρχές.
Τότε έβγαλε το εννέα χιλιοστών όπλο του από τη βαλίτσα του, που είχε περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Σαντιάγο πήγε σε μια τουαλέτα για να γεμίσει το όπλο του και όταν βγήκε άρχισε να πυροβολεί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι σταμάτησε μόνο όταν του τέλειωσαν οι σφαίρες, οπότε και παραδόθηκε στην αστυνομία.
Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τους ταξιδιώτες να γονατίζουν και να σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα του δράστη που κείτονται στο πάτωμα, δίπλα από ένα καρουσέλ. Τουλάχιστον δύο από τα θύματα φαίνονται αιμόφυρτα, με τραύματα στο κεφάλι.

Ένας τραυματισμένος άνδρας / Φωτογραφία: ReutersΈνας τραυματισμένος άνδρας / Φωτογραφία: Reuters


Αστυνομικοί καλούν τους ανθρώπους να μείνουν ακίνητοι / Φωτογραφία: ReutersΑστυνομικοί καλούν τους ανθρώπους να μείνουν ακίνητοι / Φωτογραφία: Reuters


Έλεγχοι δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία / Φωτογραφία: ReutersΈλεγχοι δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία / Φωτογραφία: Reuters


Φωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: Reuters

Ο δράστης, που φορούσε ένα μπλουζάκι Star Wars, παρέμεινε σιωπηλός καθόλη τη διάρκεια του περιστατικού, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.
Εκτός από τους πέντε νεκρούς, οκτώ ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα πυρά του Σαντιάγο, ενώ δεκάδες ακόμη έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία καθώς έχουν μώλωπες ή έχουν υποστεί κατάγματα.

Φωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: Reuters


Φωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: Reuters

Οι κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία
Την ίδια ώρα και όπως μεταδίδει η thedailybeast.com, ο δράστης είχε επίσης βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της κοπέλας του, τον Ιανουάριο του 2016. Φέρεται να της έκανε αλλεπάλληλες λεκτικές επιθέσεις την ώρα που εκείνη είχε κλειδωθεί στο μπάνιο του σπιτιού της, στο Anchorage της Αλάσκα.
Κατηγορείται πως έσπασε την πόρτα, χτύπησε την γυναίκα στο κεφάλι και την κρατούσε από το λαιμό. Ο Σαντιάγο συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να μην πλησιάζει τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Φωτογραφία: Αστυνομία AnchorageΦωτογραφία: Αστυνομία Anchorage

Ένα μήνα αργότερα, όμως, τον Φεβρουάριο του 2016, συνελήφθη επειδή παραβίασε τους παραπάνω όρους, με τους αστυνομικούς να τον βρίσκουν ξανά στο σπίτι της. Η συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε δικαστικά τον περασμένο Μάρτιο.
Όπλα στις ΗΠΑ: Μια "πονεμένη" ιστορία
Ο Σαντιάγο υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκας, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Τα όπλα επιτρέπονται στα αεροπλάνα στις ΗΠΑ και είναι κάτι συνηθισμένο, με την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοί τους να κρατούν κλειδωμένα σε μια σκληρή θήκη και τα περνούν από τον έλεγχο των αποσκευών. Οι σφαίρες απαγορεύεται να μεταφέρονται στις αποσκευές χειρός, όμως επιτρέπονται στις βαλίτσες που περνούν από έλεγχο.
Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά μαζικών πυροβολισμών που έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια...
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

http://www.newsit.gr/kosmos/Makeleio-sti-Florinta-Elegxoyn-to-myalo-moy-Me-anagkazoyn-na-vlepo-vinteo-ton-tzixantiston/690289