Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ξένες μυστικές υπηρεσίες πίσω απο τα τρομοκρατικά χτυπήματα...κύριο στοιχείο ''οι φαντομάδες κομάντος''

«Ξένο δάκτυλο» βλέπουν για το μακελειό στο κλαμπ Reina

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος μιλά για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών προκαλώντας σύγχυση, χθες έγινε νέο βομβιστικό χτύπημα στη Σμύρνη 
Ο ι πρώην σύμμαχοι του Ερντογάν και στόχοι τουρκικών βομβαρδισμών στο πλαίσιο της νέας επεκτατικής στρατηγικής του στη Συρία μαχητές του ISIS χτυπούν συμβολικούς στόχους που λαβώνουν την Τουρκία ως διεθνή δύναμη. Οι μοναχικοί λύκοι χτυπάνε αθώους αμάχους και οι αυτονομιστές του ΡΚΚ σύμβολα εξουσίας του τουρκικού κράτους.

Ετσι η χθεσινή βομβιστική επίθεση με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και έφοδο ενόπλων που άνοιξαν πυρ στο δικαστήριο της Σμύρνης, στην οποία σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός, ένας δικαστικός υπάλληλος και οι δύο ένοπλοι δράστες, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 11, δεν προκάλεσε σύγχυση στις Αρχές, οι οποίες την ίδια ώρα αναζητούσαν στην πόλη τους συνεργούς ή τον ίδιο τον δράστη του μακελειού της Πρωτοχρονιάς στο νάιτ κλαμπ της Κωνσταντινούπολης (το πρωί συνέλαβαν 11 άνδρες, εννέα γυναίκες και 20 παιδιά). Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ απέδωσε άμεσα την επίθεση στους Κούρδους του ΡΚΚ.

Μεγαλύτερη σύγχυση όμως προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουρμάν Κουρτλουμούς, ο οποίος βλέπει «ξένο δάκτυλο», δηλαδή ξένες μυστικές υπηρεσίες πίσω από το μακελειό της Πρωτοχρονιάς, μάλλον με στόχο να δικαιολογήσει την αναποτελεσματικότητα των τουρκικών Αρχών να συλλάβουν τον δράστη ή να εντοπίσουν εγκαίρως τις κινήσεις του.

Ο Κουρτλουμούς προειδοποίησε ότι και άλλοι τρομοκράτες μπορούν να διαφύγουν των ραντάρ ασφαλείας των Αρχών με τη βοήθεια ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του έτερου αντιπροέδρου Βεϊσί Καϊνάκ, ότι ο ένοπλος που σκότωσε 39 άτομα στο νυκτερινό κέντρο Ρέινα είναι πιθανόν Ουιγούρος (μουσουλμανική τουρκόφωνη μειονότητα που κατοικεί στη δυτική Κίνα) και η Τουρκία έχει εντοπίσει τόσο τις διασυνδέσεις του όσο και το μέρος όπου βρίσκεται. Το σενάριο ενισχύθηκε καθώς από τους συλληφθέντες σε σχέση με την υπόθεση οι περισσότεροι κατάγονται από περιοχές της κεντρικής Ασίας, με έντονο τουρκικό και μουσουλμανικό στοιχείο (Τουρκεστάν, Νταγκεστάν, Κιργισία).
Είναι στα ελληνικά νησιά ο μακελάρης;
Πέραν των κυβερνητικών στελεχών, η αστυνομία μετά το φιάσκο με τις στοχοποιήσεις αθώων ως υπόπτων έχει σταματήσει να δίνει πληροφορίες για τον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης. Ετσι τα σενάρια οργιάζουν στον τουρκικό Τύπο, που του έχει δώσει το κωδικό όνομα «Αμπού Μουχάμεντ Χορασάνι», με την εφημερίδα «Aksam» να αναφέρει ότι διέφυγε στα ελληνικά νησιά την Πρωτοχρονιά, αλλά οι μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ βρίσκονται κοντά στα ίχνη του!

Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» μετά την επίθεση πήρε το φεριμπότ από το Γενικαπί της Πόλης συνοδευόμενος από δύο άτομα, διέσχισε τη θάλασσα του Μαρμαρά προς την Μπαντίρμα και από εκεί μεταφέρθηκε στις ακτές του Αιγαίου και πέρασε στα ελληνικά νησιά. Κατά τη «Hurriyet» πριν από την επίθεση είχε συναντηθεί με το ηγετικό στέλεχος του ISIS «Γιουσούφ Χότζα».