Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η εκ γενετής τυφλή που αγιάσθηκε......

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΟΣΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ. βίντεο
Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ως προσκυνητής το Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, στη Μόσχα, όπου από το έτος 1998 έχουν μεταφερθή τα ιερά λείψανα της Οσίας Ματρώνας της αόμματης. Την ωνόμασαν "τον όγδοο στύλο της Ρωσσίας". Το θέαμα ήταν μοναδικό καί ανεπανάληπτο. Και τις τρείς φορές είδα με τα μάτια μου ένα ανθρώπινο ποτάμι από πιστούς προσκυνητές, οι οποίοι -κρατώντας ένα λουλούδι, συνήθως τριαντάφυλο ή μια ολόκληρη ανθοδέσμη- στέκονταν με τις ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν ευλαβικά τήν ιερή Λάρνακα και να αποθέσουν τα προβλήματά τους στη μεσιτεία της Οσίας, η Οποία αναλαμβάνει νά τα λύσει. Η ουρά των προσκυνητών εγγίζει τά 100 έως τα 150 μέτρα καί έχει πλάτος όσο 4-5 πρόσωπα. Η τελευταία φορά που η Χάρη της μέ αξίωσε να μεταβώ εκεί σαν προσκυνητής ήταν η Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009. Από το βράδυ η Μόσχα ήταν ντυμένη στα λευκά της! Ακόμη και την ώρα που βρέθηκα στο Μοναστήρι της εχιόνιζε! Καί όμως τα πλήθη των πιστών ήσαν εκεί για να προσευχηθούν.
 Μιά δεύτερη ουρά δημιουργείται σε ένα άλλο σημείο του ναού για τούς βιαστικούς. Αυτοί συνήθως είναι ένας-ένας στη σειρά και προσκυνούν μια εικόνα της Οσίας, που έχει τοποθετηθή στον τοίχο τού Ναού εξωτερικά. Είναι οι βιαστικοί, όσοι δηλ. δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να εισέλθουν στο Ναό. Και αυτή η ουρά έχει μήκος περίπου 100 μέτρα.

______Σήμερα λοιπόν, που είναι η ημέρα της μνήμης της, επιχειρώ να φέρω στη δημοσιότητα ένα θαύμα της Οσίας, που περιήλθεν εις γνώσιν μου, ως οφειλήν ευγνωμοσύνης.

______Οσία Ματρώνα, πρέσβευε υπέρ ημών.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

συνέχεια εδώ