Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Και ενώ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ασχολείται με τους ψήφους και τους θρόνους…..

.....το τζαμί προχωράει κανονικά και με την βούλα της εκκλησίας της Ελλάδος. Διαμαρτύρεται ο αρχιεπίσκοπος, «Δεν είμαι αιχμάλωτος κανενός», εμείς θα λέγαμε σύμμαχος και συνένοχος σίγουρα !
Τρεις νέους μητροπολίτες με οριακές ισορροπίες εξέλεξε χθες η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας.Οι δύο εκλέχθηκαν για την πάλαι ποτέ Μητρόπολη Αττικής που διασπάστηκε στις Μητροπόλεις Κηφισίας και Ιλίου αντικαθιστώντας τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη και ο ένας για τη Μητρόπολη Λαγκαδά στη θέση του αποθανόντος Σπυρίδωνα. Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κηφισίας ήταν καθολική αφού ο κ. Κύριλλος απέσπασε 66 ψήφους. Κ.Τ.Λ , Κ.Τ.Λ .
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
Με ταχείς ρυθμούς και λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα φαίνεται πώς υλοποιείται το σχέδιο κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό. Ήδη, από σήμερα το πρωί άρχισαν οι προκαταρκτικές εργασίες εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού, όπου θα ανεγερθεί ο τόπος λατρείας των μουσουλμάνων.
Το ερώτημα είναι, γιατί τόση βιασύνη. Πριν καν αποφασισθεί που θα μετακινηθούν οι υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού κάποιοι έδωσαν εντολή να γκρεμισθεί η περίφραξη του στρατοπέδου και ορισμένα βοηθητικά οικήματα των μονάδων που φιλοξενούνται στο χώρο του Βοτανικού. Με τον τρόπο αυτό αφήνουν εκτεθειμένες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται σημαντικά θέματα και ανταλλάσουν διαβαθμισμένη αλληλογραφία με το Γενικό Επιτελείο.
Μήπως συντέλεσε καταλυτικά στην έναρξη των εργασιών η επίσκεψη Ερντογάν; Δεν εξηγείται διαφορετικά το γιατί, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε προηγουμένως μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Ναυτικού (και το λογικό ασφαλώς) και εν συνεχεία εργασίες κατασκευής του τζαμιού, γίνεται το αντίθετο. Εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες η επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής του τζαμιού; Σημειώνεται πώς ταυτόχρονα με την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους θα ξεκινήσουν και εργασίες χτισίματος και μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό. Πάλι σε χώρο του Πολεμικού Ναυτικού.