Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Θέλουν συσκότιση στο Αιγαίο. Τουλάχιστον την τελευταία πενταετία η τουρκική πλευρά αξιώνει από την ελληνική κυβέρνηση να «ελέγξει» τη ροή των στρατιωτικών πληροφοριών προς τα ΜΜΕ !!!

«Μύγα» στο «ρουθούνι» της Τουρκίας αποτελεί εδώ και χρόνια η αστραπιαία αντίδραση των ελληνικών ΜΜΕ σε ό,τι καθημερινά διαδραματίζεται στο Αιγαίο. Η «on line»... σύνδεση του στρατιωτικού ρεπορτάζ με τα Κέντρα Εναέριου Ελέγχου και η άμεση δημοσιοποίηση των τουρκικών αυθαιρεσιών εντός του FIR Αθηνών ενοχλεί αφάνταστα την Αγκυρα και όχι μόνο...Τουλάχιστον την τελευταία πενταετία η τουρκική πλευρά αξιώνει από την ελληνική κυβέρνηση να «ελέγξει» τη ροή των στρατιωτικών πληροφοριών προς τα ΜΜΕ, διότι θεωρούν ότι η μετάδοση κάθε δραστηριότητας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει -δήθεν- την όποια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου σε στρατιωτικό επίπεδο.
Η άμεση δημοσιοποίηση των τουρκικών προκλήσεων εντός του FIR Αθηνών ενοχλεί αφάνταστα την Αγκυρα
Δηλαδή πρακτικά η Τουρκία αξιώνει από τα ελληνικά ΜΜΕ να κάνουν τα «στραβά μάτια» στην κλιμακούμενη επιθετικότητα που εμφανίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Αρχιπελάγους. Και πιο συγκεκριμένα:

?Στις προκλητικές χαμηλές πτήσεις οπλισμένων τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά! ?Στις άκρως επικίνδυνες εμφανίσεις τουρκικών μαχητικών μέσα σε δεσμευμένες περιοχές όπου διεξάγονται αεροναυτικά γυμνάσια!

Στις αβλαβείς διελεύσεις των τουρκικών κορβετών που φτάνουν έως το Σούνιο! Ενέργειες άκρως προκλητικές και επικίνδυνες, αλλά καλά σχεδιασμένες από το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, που ενδεχομένως δεν θα τις γνώριζε ποτέ η πολιτική ηγεσία της Αγκυρας εάν δεν δημοσιοποιούνταν από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Επομένως ο Ταγίπ Ερτογάν αντί να κατακρίνει τα ελληνικά ΜΜΕ ότι λειτουργούν ως «ραντάρ» οφείλει να τα ευχαριστήσει διότι μέσω αυτών πληροφορείται και ο ίδιος για το πώς αντιδρούν οι στρατηγοί του, τους οποίους αποδεδειγμένα δεν ελέγχει απόλυτα. Διότι, εάν τους ήλεγχε, την περασμένη Παρασκευή δύο ώρες πριν από την ιστορική πτήση του από την Αγκυρα προς την Αθήνα δεν θα έστελναν οπλισμένα και μη τουρκικά μαχητικά να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Λέσβου και της Λήμνου προσεγγίζοντας τις ελληνικές ακτές σε απόσταση μικρότερη των οκτώ ναυτικών μιλίων. Ας το καταλάβει ο Ταγίπ Ερτογάν ότι το «ραντάρ» των ελληνικών ΜΜΕ εντοπίζει εγκαίρως κάθε χτύπο της «βαριοπούλας» που κρατούν στα χέρια τους οι Τούρκοι στρατηγοί.

Η επισήμανση του Γ. Παπανδρέου περί του φόβου των Ελλήνων για κατάληψη ενός ελληνικού νησιού απαντάει ευθέως στις αιτιάσεις του Τ. Ερτογάν ως προς την ευαισθησία που δείχνουν τα ελληνικά ΜΜΕ σε όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες που αναπτύσσει η Τουρκία στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

http://www.ethnos.gr/