Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ανεπιθύμητος ο Πάπας στην Κύπρο

Λευκωσία: Σύσκεψη πραγματοποιείται την Δευτέρα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή άφιξη, παραμονή και αναχώρηση του Πάπα Βενέδικτου, κατά την επικείμενη επίσημη επίσκεψή του.
Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης, Μιχάλης Κατσουνωτός, στη διάρκεια της σύσκεψης θα αναλυθούν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες όλων όσοι θα εμπλακούν, σε συντονισμό με το κέντρο χειρισμού κρίσεων, που θα λειτουργήσει στη ΜΜΑΔ.
Ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί πολύ μεγάλος αριθμός μελών της Δύναμης, η οποία έχει υποχρέωση να μην επιτρέψει να συμβεί οτιδήποτε που θα εκθέσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Αστυνομία, υπέδειξε ο κ. Κατσουνωτός επεμβαίνει σε περίπτωση που η διαμαρτυρία δεν είναι ειρηνική.

«Σφραγίζονται» περιοχές για την ασφάλεια του Πάπα Βενέδικτου
Λευκωσία: Στο ζενίθ βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου, με τις περιοχές όπου θα διακινηθεί να σφαγίζονται από την Αστυνομία μια ημέρα προηγουμένως. Ολόκληρη η περιοχή της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία θα κλείσει για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς, ώστε να μη διέρχεται κανένας στο χώρο όπου θα διαμείνει τα δύο βράδια παραμονής του στο νησί.


Οι Αρχές ασφαλείας δεν επιθυμούν το παραμικρό που θα εξέθετε την Κύπρο διεθνώς, γι' αυτό πέραν των εμφανών μέτρων που θα λάβουν, υπάρχουν και τα αθέατα μέτρα τα οποία ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται. Οι χώροι όπου θα διακινηθεί ο Ποντίφικας ελέγχονται διακριτικά από μυστικούς αστυνομικούς, ενώ παρακολουθούνται αλλοδαποί, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν πέριξ της Πύλης Πάφου.

Ο γενικός συντονιστής της εκδήλωσης στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» Δρ Ιωσήφ Χατζηχάννας δήλωσε στον «Φ» ότι το στάδιο θα επιθεωρηθεί το ερχόμενο Σάββατο το πρωί από την Αστυνομία και στη συνέχεια θα σφραγιστεί. Δεν θα επιτρέπεται σε κανένα να εισέλθει ώστε την επομένη να ανοίξει για τον Πάπα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι μόνο όσοι κατέχουν δελτία εισόδου θα τους επιτραπεί η είσοδος είτε εντός του σταδίου είτε εκτός. Έχουν εκδοθεί 7.000 δελτία για το στάδιο και 10 χιλιάδες έξω από αυτό. Για κάλυψη της επίσκεψης του Πάπα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ, γι' αυτό και θα υπάρχουν δύο εξέδρες απ' όπου θα μεταδίδονται εικόνες σε όλο τον κόσμο. Το ΡΙΚ θα δίδει εικόνα παγκόσμια, ενώ θα υπάρχουν δύο κρατικά ιταλικά κανάλια.

Ο Πάπας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» έχει ζητήσει μόνο ένα πράγμα κατά την εδώ άφιξή του. Την ημέρα που θα βρίσκεται στο στάδιο «Ελευθερία» θα ήθελε στις πρώτες σειρές της εκδήλωσης να βρίσκονται τα άτομα με αναπηρία και που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικά καροτσάκια. Το ζήτησε αυτό γιατί θέλει να τα πλησιάσει για να τους εκφράσει την αγάπη του και τη συμπάθεια του.

Στην Κύπρο για την επίσκεψη του Πάπα, θα έρθει ο αδελφότεκνος του Βασιλιά της Ισπανίας Κάρλος, Επίσκοποι της Μέσης Ανατολής κ.ά.
Την Παρασκευή η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Πάπα στις 4 - 6 Ιουνίου, από η ώρα 6μ.μ. την Πέμπτη 3 Ιουνίου - 6μ.μ. την Κυριακή 6 Ιουνίου, θα παραμείνουν αποκομμένες οι οδοί Πάφου - Ρηγαίνης (από το Άγαλμα Μάρκου Δράκου μέχρι τον Αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου) και η οδός Αγίου Μάρωνα. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στην περιοχή.

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη στον "Φ" του Σαββάτου
http://www.philenews.com/