Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. καταδιώκει και συλλαμβάνει προέδρους και μέλη ποντιακών συλλόγων!

Με την επίσκεψη Τ. Ερντογάν στην Αθήνα το πρόσωπο του Αρμοδίου Υπουργού, ίσως, της πιο υποτελούς προς το Τουρκικό καθεστώς Ελλαδικής κυβέρνησης, ξαναεκδηλώθηκε – αυτή τη φορά με βίαιες προσαγωγές Προέδρων και Μελών Ποντιακών Συλλόγων Αττικής.
Στις 14-05-2010 το απόγευμα, με τους δρόμους στην Αθήνα κλεισμένους λόγω της επίσκεψης αυτής, Μέλη και Πρόεδροι Συλλόγων Ποντίων Αττικής στάθηκαν σε απέναντι πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου «Χίλτον», όπου κατασκήνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός με την αντιπροσωπεία του, κρατούσαν ενημερωτικά πανό για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ασκώντας το αυτονόητο δικαίωμα της διαμαρτυρίας (έστω με την σιωπηλή αυτή παράσταση) για το έγκλημα της μαζικής γενοκτονίας, που διέπραξαν τα Τουρκικά καθεστώτα κατά του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στο σημείο έσπευσαν πάνω από 150 (!) Αξιωματικοί, Αστυφύλακες, ΜΑΤ, δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλετιστές. Εφτασε πανικόβλητος και ένας παριστάμενος αντιστράτηγος της αστυνομίας (μάλλον από τους προσφάτως διορισμένους), που χωρίς καμία αφορμή, με υπερβάλλον ζήλο και επίμονα σε υψηλούς τόνους διέταξε τους αξιωματικούς και αστυφύλακες να προβούν στην βίαια απώθηση, περικύκλωση (!) και σύλληψη για προσαγωγή των παρισταμένων εκπροσώπων Ποντιακών Συλλόγων.

Επιρρίπτουμε την ευθύνη για την αυθαίρετη και παράνομη αυτή συμπεριφορά στον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, με το δεδομένο ότι υψηλόβαθμοι συνεργάτες του, που λαμβάνουν υποθέτουμε διαταγές άμεσα από το περιβάλλον του, με εμφανές μίσος και προκατάληψη επιτέθηκαν άλλη μια φορά σε εκπροσώπους Συλλόγων Ποντίων και με τρόπο που μόνο ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα εφαρμόζουν.

Δεν είναι επί θητείας του Μ. Χρυσοχοΐδη που ο Συνήγορος του Πολίτη αναφερόταν στο πόρισμά του, πως «…έχει ήδη απευθυνθεί και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα παρέμβασης… ενδεχομένως και παραγγελίας προς ποινική αξιολόγηση, δεδομένου ότι ενδεχόμενη παράνομη προσαγωγή ή βιαιοπραγία προσλαμβάνει αυτοδικαίως διαστάσεις ποινικού αδικήματος (16024.02.2.4./20580.02.2.4/30-06-2003)».

Ανάμεσα στ’ άλλα και στις 25-06-2003, όταν και πάλι στην θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης βρισκόταν ο πιο πάνω, δεκάδες ηλικιωμένοι και γερόντια Ελλήνων Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ενωση υπέστησαν αδιακρίτως ξυλοδαρμούς και επιθέσεις με χημικά αέρια στον Ασπρόπυργο Αττικής, παρά του ότι ενημερώθηκε και τότε, δεν ζήτησε «συγγνώμη» για την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά. Θυμόμαστε την πρόσφατη, αγχώδη απολογία και επανειλημμένη «συγγνώμη» του, επειδή υφιστάμενοι του έθιξαν λεκτικά μια αλλογενή γυναίκα.

Η υποκρισία (και ειρωνεία για τους Ελληνες Ποντιακής καταγωγής) είναι ότι ο συγκεκριμένος Βουλευτής είχε το θράσος να στείλει άγνωστο πόσες χιλιάδες επιστολές στην Ρωσική γλώσσα (17-09-2009) σε οικογένειες Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ζητώντας τους να τον ψηφίσουν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αλήθεια από πού πήρε τις διευθύνσεις τους…;

Αρκετοί, μη έχοντας ενημέρωση, παρασύρθηκαν, θεωρώντας ότι στηρίζουν έναν «άγνωστο πως» συμπατριώτη τους. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, πάγωμα και διαγραφή οφειλών εκ των τοκογλυφικών «κοινωνικών» στεγαστικών δανείων του ν. 2790/2000. Στην επιστολή του απαριθμούσε και ορισμένα από τα προβλήματα των χιλιάδων πιο πάνω ομογενών μας, που «αυτός έλυσε, ως δεξί χέρι του Σημίτη». Θεωρούμε, ότι δεν θα ήταν μικροπρεπές να αναφέρουμε πως οι όποιες λύσεις οφείλονται στο επίμονο, πολύχρονο και ψυχοφθόρο έργο του Π.Σ. «η ΑΡΓΩ» (από το 1986), αλλά και άλλων φορέων – λύσεις, που στην πλειοψηφία τους, δυστυχώς, είναι απαξιωτικές και σπασμωδικές ακριβώς εξαιτίας της αλαζονείας και αδιαφορίας των κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε και μετέχει.

Με σιγουριά και περηφάνια για την Ποντιακή μας καταγωγή γνωστοποιούμε στον Υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη ότι, ειδικά οι Πόντιοι οφείλουν να τιμούν τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους της γενοκτονίας χωρίς ελιγμούς αναλόγως όποιων περιστάσεων. Εάν αυτό ενοχλεί την φιλοτουρκική πολιτική του κομματικού του προϊσταμένου – υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρεπούς παραίτησης.

Ας είναι βέβαιος πως με την ίδια προσέγγιση θέσαμε τα ζητήματα και στους συναδέλφους του της προηγούμενος Κυβέρνησης.