Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Οι Κοσοβάροι διαμαρτύρονται και ζητούν κρατικοποίηση της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

 

Σε διαμαρτυρία βγήκαν σήμερα οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου κατά της πρότασης της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Ενέργειας για αύξηση της τιμής του ρεύματος.

 Σύμφωνα με τα  μέσα ενημέρωσης, η διαμαρτυρία προγραμματίστηκε για τις 12:00, στην πλατεία «Zahir Pajaziti» στην Πρίστινα, από όπου οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουν ούτε ένα σεντ αύξηση των τιμών της ενέργειας.  Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτό το βάρος θα πέσει στους πολίτες ενώ οι επιχειρήσεις θα πλουτίσουν.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε αναφέρεται:

«Αγαπητοί πολίτες του Κοσσυφοπεδίου. Καλείστε να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία κατά της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος στο Κοσσυφοπέδιο στις 26 Ιανουαρίου 2022 από τις 12:00 στην Πρίστινα. Στις 28 Ιανουαρίου 2022, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας για τη θέσπιση νέας τιμολόγησης και αύξηση 9% για όλους τους καταναλωτές έως και 600 kwh, ενώ αύξηση τιμής περίπου 200% σε καταναλώσεις που υπερβαίνουν 600 kwh.

Ο καθορισμός της χρέωσης μπλοκ θα επηρεάσει τη ζωή και τον προϋπολογισμό του καθενός μας. Κατά τη χειμερινή περίοδο, η κατανάλωση ενέργειας μιας μέσης οικογένειας στο Κοσσυφοπέδιο υπερβαίνει τις 600 kwh σε οποιαδήποτε μορφή. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε πληρώσει έναν λογαριασμό 58 ευρώ με το νέο τιμολόγιο, θα πληρώσουμε περίπου 108 ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


 Αυτή η διαμαρτυρία έχει δύο αιτήματα: να μην εγκριθεί το νέο τιμολόγιο που προτείνει η ERO και να κρατικοποιηθεί η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


https://www.echedoros-a.gr/2022/01/blog-post_533.html#more