Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Σύμβουλος του Ερντογάν ξετυλίγει το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο: "Η Ουκρανία θα διχοτομηθεί - Μας σπρώχνουν σε ολέθριο ρωσο-τουρκικό πόλεμο"!


Στήνουν ένα πολεμικό παιχνίδι για να οδηγήσουν την Τουρκία εναντίον της Ρωσίας”.

 Βαρυσήμαντη παρέμβαση πραγματοποίησε σύμβουλος του Ρ.Τ. Ερντογάν λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου για την ρωσο-ουκρανική διένεξη.

Ο Ερντογάν έσπευσε να συνταχθεί με το ΝΑΤΟ λέγοντας πως “η Ρωσία θα ήταν απερίσκεπτη να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία και σε αυτήν την περίπτωση η Τουρκία θα έκανε ό,τι είναι απαραίτητο ως μέλος της Συμμαχίας” αλλά η αλήθεια είναι πως τρέμει στην ιδέα μιας σύρραξης στη Μ. Θάλασσα. Και αυτό γιατί η Τουρκία θα αναγκαστεί να στείλει δυνάμεις. Και αυτό θα φέρει άλλες συνέπειες.

H τουρκική αυτή πρεμούρα εξηγεί και τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Άγκυρας στο ουκρανικό.


Τώρα έρχεται ο σύμβουλος του, ο Ι. Καραγκιούλ, να ξετυλίξει αυτό το σχέδιο βαδίζοντας πάνω στο σενάριο που είχε αποκαλύψει το WarNews247 με το παρασκήνιο γύρω από τον East-Med και την ξαφνική “αγάπη” που δείχνουν ξανά προς την Άγκυρα ΗΠΑ και Ισραήλ.


Ο Καραγκιούλ τονίζει με κάθε βεβαιότητα πως ΗΠΑ/ΝΑΤΟ σπρώχνουν την Τουρκία σε ένα πόλεμο με ολέθριες συνέπειες στην Μ. Θάλασσα και όχι μόνο. Ας δούμε τι αναφέρει.

H ώρα της κρίσης για Τουρκία & Ρωσία: Oι ΗΠΑ πούλησαν Ελλάδα και East-Med για να κλείσει η Άγκυρα τα Στενά στα ρωσικά πλοία!


Τί είδους πολεμικό παιχνίδι παίζεται στην Μ. Θάλασσα;

“Θα ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ή η Δύση θα προκαλέσει μια σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας; Τί είδους πολεμικό παιχνίδι παίζεται στην Μαύρη Θάλασσα;


“Αντιμετωπίσαμε πολέμους στο νότο, την ανατολή και τη δύση. Τώρα, ένας νέος πόλεμος ετοιμάζεται στο βορρά, ακριβώς στην αυλή μας. Η έντονη μάχη μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και Ευρώπης, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οδηγεί και πάλι μια άλλη χώρα σε πόλεμο, και ίσως ακόμη και σε εισβολή.


Η κρίση της Ουκρανίας δεν περιορίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στις προσπάθειες αυτοάμυνας ή στην επιθυμία της Ρωσίας να εισβάλει. Είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου παιχνιδιού, ενός ευρύτερου και μακροχρόνιου αγώνα.


Η Ουκρανία είναι ταυτόχρονα ανατολικό και δυτικό μέτωπο

Η Ουκρανία είναι ένα μέτωπο και προς την Ανατολή και τη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι μια χώρα, ένα έθνος θα θυσιαστεί αξιοθρήνητα. Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Κριμαία και προσάρτησε την ανατολική Ουκρανία, προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη.


Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια χειραγωγώντας τη μοίρα άλλων χωρών. Χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως μέτωπο ενάντια στην «απειλή από την Ανατολή».

Έτσι χρησιμοποίησαν την Τουρκία για χρόνια ως «πρώτη χώρα». Αυτή είναι η αμετάβλητη μέθοδος της Δύσης. Αντιλαμβάνονται την Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο: απλώς ως μέτωπο.


Ο φόβος Ρωσίας/Κίνας και ο φόβος της Τουρκίας

Δεν έχει καμία διαφορά για αυτούς αν η Ουκρανία ηττηθεί. Θα χτίσουν το μέτωπό τους σε μια άλλη περιοχή, πάνω από ένα άλλο έθνος. Γιατί, για τη Δύση, κάθε έθνος είναι τόσο πολύτιμο στο βαθμό που εξυπηρετεί τα δυτικά συμφέροντα.


Το σχέδιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να πολιορκήσουν τη Ρωσία και την Κίνα υπέστη σοβαρές ζημιές. Περιέργως, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη άρχισαν να εφαρμόζουν τη στρατηγική «πολιορκίας» τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας και στην Τουρκία.


Ο φόβος της Τουρκίας είναι πλέον τόσο δυνατός όσο ο φόβος της Ρωσίας και της Κίνας. Η Τουρκία, από την άλλη, το μετέτρεψε σε ευκαιρία, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία και άρχισε να επεκτείνει την επιρροή της.


Το μεγάλο σοκ

Ωστόσο, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν προκάλεσε μεγάλο σοκ στην Ασία, στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Οι χώρες και τα έθνη συνειδητοποίησαν ότι το να βασίζονται στη Δύση για να ανακάμψουν είναι απελπιστικό. Αυτή η πραγματικότητα θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη απώλεια της Δύσης στον 21ο αιώνα.


Τώρα ένα παρόμοιο σενάριο εφαρμόζεται στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προκαλούν όλες τις χώρες του μετώπου κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η Ρωσία εκμεταλλεύεται πλήρως την αδυναμία και την ανασφάλεια της Δύσης και εφαρμόζει έναν νέο χάρτη επέκτασης σε αυτό το πεδίο.


Η Ρωσία θα διχοτομήσει την Ουκρανία – Η Δύση θα εγκαταλείψει το Κίεβο

Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία. Θα εγγυηθεί την εισβολή της Κριμαίας. Θα ασκήσει πλήρη έλεγχο στα ανατολικά της χώρας. Θα διχοτομήσει την Ουκρανία.


Επιπλέον, η Δύση δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από τη Ρωσία με κάθε κόστος. Θα προσφέρει υποστήριξη σε κάποιο βαθμό και στη συνέχεια θα την εγκαταλείψει.



 

Δεν περιμένει εισβολή ούτως ή άλλως. Προβλέπει μια παρέμβαση με τη στενή έννοια. Αυτό δήλωσε προσωπικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


Το μόνο σχέδιο της Δύσης (εκτός από τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία) είναι να σχηματίσει ομάδες αντίστασης που θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εισβολής στη χώρα.


Αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος και σημαίνει την καταστροφή της Ουκρανίας.


Ένας πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα

Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος θα έχει τεράστιες και επικίνδυνες συνέπειες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαίνει ότι η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Ανατολική Μεσόγειο. Η πλήρης εγκατάσταση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει ότι δεν θα φύγουν ποτέ.


Αυτή η κατάσταση που θα ταράξει βαθιά τη Ρωσία βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.


Αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Τουρκίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μια τέτοια ατμόσφαιρα στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί ακραίο κίνδυνο για την Τουρκία.


Θα φτιάξoυν τουρκικό μέτωπο και στη Μαύρη Θάλασσα;

Αυτό το δυτικό σχέδιο, που στοχεύει στην «πολιορκία» της Τουρκίας όπως τη Ρωσία και τη Κίνα, θα οδηγήσει στο άνοιγμα ενός «τουρκικού μετώπου» στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από όλα όσα έγιναν στη Συρία και το Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.


Αυτός ο πόλεμος θα επηρεάσει όλες τις χώρες της περιοχής. Κάθε χώρα από τη Μολδαβία μέχρι τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία μέχρι τη Γεωργία θα είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταδικασμένη να πάρει μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο Ανατολής-Δύσης».



 

Η Τουρκία, μια δύναμη του ΝΑΤΟ, ένας δυτικός σύμμαχος, μια χώρα που υπερηφανεύεται για καλές σχέσεις με τη Ρωσία, την Ουκρανία και μια αναδυόμενη δύναμη σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται στο κέντρο αυτού του Γόρδιου Δεσμού.


Προετοιμασίες για πόλεμο Τουρκίας-Ρωσίας;

Έτσι, η Τουρκία θα βρεθεί στο επίκεντρο και του πολέμου της Ουκρανίας.


Θυμηθείτε, στην αρχή του συριακού πολέμου, ο πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Έγιναν αρκετές προσπάθειες.


Ένα ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Προκλήσεις έγιναν από την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ (FETO) και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Αν η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 είχε πετύχει, αυτός ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει.


Τώρα, δοκιμάζουν ξανά την τύχη τους. Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Αλλά η Τουρκία μπορεί. Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί και, κατά συνέπεια, τα σχέδια.


Εάν τα καταφέρουν, ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα γίνει αναπόφευκτος. Αυτό σημαίνει την καταστροφή και των δύο χωρών. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα είναι οι μόνοι νικητές.


Τι μπορεί να κάνει η Τουρκία;

Η Ρουμανία ετοιμάζεται να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Ρωσία έχει αναπτύξει εκατοντάδες γέφυρες ζεύξης ποταμών στα σύνορα της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν 50.000 στρατιώτες στις γύρω χώρες.


Δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα σταθμεύουν στα σύνορα. Και οι δύο πλευρές φαίνονται αποφασισμένες στο μονοπάτι που οδηγεί στον πόλεμο.


Στόχος της Τουρκίας πρέπει να είναι να αμβλύνει την κρίση και να αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο με κάθε κόστος.



 

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να αποτραπούν από το να εγκατασταθούν στη Μαύρη Θάλασσα. Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας πρέπει να διατηρηθούν. Η ακεραιότητα και η άμυνα της Ουκρανίας πρέπει να υποστηριχθεί.


Η Τουρκία δεν είναι μέτωπο για Ανατολή ή Δύση

Η Ουκρανία είναι μια καταπιεσμένη χώρα. Είναι ένα καταπιεσμένο έθνος. Πρέπει να προστατευθεί από κάθε άποψη. Αλλά αυτό δεν πρέπει να τους οδηγήσει στη φωτιά της κόλασης.


Αυτή είναι, πράγματι, μια εσωτερική εξίσωση. Αλλά η Τουρκία είναι μια δύναμη που έχει υπερβεί από το να παίρνει θέση. Παρά την πολυπλοκότητά του θέματος, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση όχι το παρόν αλλά το μέλλον.


Το πολιτικό μυαλό της Τουρκίας είναι απολύτως ικανό να το πετύχει και να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.


Δεν είμαστε χώρα-μέτωπο για την Ανατολή ή τη Δύση. Πράττουμε με βάση την δική μας περιφερειακή ερμηνεία!


Το χέρι της Δύσης είναι αδύναμο, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να βάλει δύο μεγάλες δυνάμεις η μία εναντίον της άλλης σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει και τις δύο.


Στήνουν ένα πολεμικό παιχνίδι για να οδηγήσουν την Τουρκία εναντίον της Ρωσίας”.


https://warnews247.gr/symvoulos-tou-erntogan-xetyligei-to-natoiko-schedio-tha-mas-katastrepsoun-mas-sprochnoun-se-olethrio-roso-tourkiko-polemo/