Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Πάνω από 720 χιλιάδες κάτοικοι του Ντονμπάς έχουν λάβει την ρωσική υπηκοότητα

 

Περισσότεροι από 720.000 κάτοικοι των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ (DNR και LNR) έχουν λάβει ρωσικά διαβατήρια με απλοποιημένο τρόπο, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόβ, Βασίλι Γκολούμποφ.

Η υπηρεσία μετανάστευσης του μη αναγνωρισμένου DNR είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ ότι από το 2019, 365.000 κάτοικοί του έχουν λάβει ρωσική υπηκοότητα, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Kommersant».

«Σήμερα, ο αριθμός αυτών των ανθρώπων που έχουν γίνει πολίτες της Ρωσίας υπολογίζεται σε περισσότερους από 720.000.

Η διαδικασία συνεχίζεται, οι άνθρωποι παίρνουν τις αποφάσεις τους.

 «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, πραγματοποιούμε αυτή τη διαδικασία μαζί με άλλες δομές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», είπε ο Γκολούμποφ σε συνέντευξη Τύπου (την οποία δημοσιεύει το ‘Don24’).

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν οκτώ ειδικά σημεία στην περιοχή του Ροστόφ όπου οι κάτοικοι της DNR και LNR μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ρωσική υπηκοότητα.

 Ο επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης DNR, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι όλοι οι κάτοικοι της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας θα γίνουν  πολίτες της Ρωσίας.


Τον Φεβρουάριο, το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα εξετάσει ένα σχέδιο κοινοβουλευτικής πρότασης της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) που αναγνωρίζει τις DNR και LNR.

Αναφέρθηκε ότι το Κρεμλίνο ότι δεν θα σχολιάσει την πρωτοβουλία μέχρι να ψηφιστεί στην Κάτω Βουλή.


Την προηγούμενη μέρα, ο Αντρέι Τουρτσάκ, πρώτος αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, είπε ότι η Ρωσία πρέπει να βοηθήσει τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες στο Ντονμπάς με όπλα.

Ο Ντμίτρι Κόζακ, αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι ο Τουρτσάκ δεν είχε διαβουλευτεί μαζί του για το θέμα.

focus-news.net

The Hellenic Information Team

https://www.echedoros-a.gr/2022/01/720.html