Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Το Ισραήλ είναι το εργαστήριο για το εμβόλιο του κορωνοϊού


 Κόπωση του ανοσοποιητικού συστήματος θα επιφέρει η 4η δόση εμβολίου κατά της COVID

Επιστήμονες είπαν στους New York Times πως η πρόσθετη δόση μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό

Τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, σύμφωνα με επιστήμονες που πήραν συνέντευξη στα τέλη του περασμένου μήνα από τους New York Times.


Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι “οι πάρα πολλές βολές μπορεί πραγματικά να βλάψουν την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τον COVID,  και μπορεί να προκαλέσουν ένα είδος κόπωσης του ανοσοποιητικού συστήματος».


Την Δευτέρα, οι ισραηλινές αρχές άρχισαν να προσφέρουν σε οποιονδήποτε άνω των 60 ετών την ευκαιρία να κάνει τέταρτο εμβόλιο, ή δεύτερο ενισχυτικό εμβολίου για τον COVID.


Ωστόσο, οι επιστήμονες είπαν στους Times, προτού το Ισραήλ επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρει την τέταρτη βολή, “η επιστήμη δεν έχει ακόμη καταλήξει στη χρήση ενός πρόσθετου ενισχυτικού εμβολιασμού για την καταπολέμηση της νέας παραλλαγής Omicron” .


Υπάρχει μια επίσημη αναφορά ενός Ισραηλινού που πέθανε από το Omicron.


Ωστόσο, σύμφωνα με τους Times of Israel , δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο Omicron προκάλεσε τον θάνατο του ατόμου — ένας άνδρας γύρω στα 60 που νοσηλεύτηκε εβδομάδες νωρίτερα από μια προϋπάρχουσα πάθηση.


Μια νέα έκθεση από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι οι αναμνηστικές δόσεις είναι λιγότερο αποτελεσματικές έναντι του Omicron, από τις προηγούμενες παραλλαγές και η αποτελεσματικότητά τους εξασθενεί σε μόλις 10 εβδομάδες.


Ο καθηγητής Hagai Levine, επιδημιολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας του Ισραήλ, είπε στους New York Times ότι δεν υπάρχουν δημοσιευμένα επιστημονικά στοιχεία ότι απαιτείται τέταρτη λήψη για την πρόληψη σοβαρής ασθένειας από το Omicron.


«Προτού δώσεις μια τέταρτη βολή, είναι προτιμότερο να περιμένεις την επιστήμη», είπε ο Levine.


Ο Benny Muchawsky, ένας αρχιτέκτονας με έδρα το Ισραήλ, είπε στους Times ότι η ώθηση για τη χορήγηση ενισχυτών για την παραλλαγή Omicron «έμοιαζε σαν υστερία».


«Το Ισραήλ είναι το εργαστήριο για το εμβόλιο του κορωνοϊού», είπε ο Muchawsky.


Ο Δρ Robert Malone είπε  κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Joe Rogan:


-Το Ισραήλ μετονομάστηκε σε Pfizreal


«Αυτές τις μέρες το όνομα της χώρας είναι στην πραγματικότητα «Pfizreal».


Δεν είναι πλέον το Ισραήλ. 


Η κυβέρνησή τους έχει μια οικονομική συμφωνία με την Pfizer και έχουν μόνο το εμβόλιο Pfizer».


Ο Malone είπε στον Rogan ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι αναμνηστικές δόσεις κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.


Επικαλούμενος δεδομένα από τη Δανία , είπε στον Rogan ότι φαίνεται να υπάρχει «αρνητική αποτελεσματικότητα σε συσχετισμό με αυξημένες δόσεις», που σημαίνει ότι όσο περισσότερες δόσεις ή ενισχυτές λαμβάνει ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μολυνθεί.


Σύνδεσμος για το άρθρο: https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-booster-immune-system-fatigue/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=ddfcdbac-ec58-435b-91ee-8c3c6cfd3156


https://www.ygeiamasnews.gr/astheneies/epidimies/77463/koposi-tou-anosopoiitikou-systimatos-tha-epiferei-i-4i-dosi-emvoliou-kata-tis-covid/