Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η Κίνα επαναφέρει τα πρωκτικά τεστ COVID δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων!


 Η Κίνα επαναφέρει τα πρωκτικά τεστ COVID μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Οι υγειονομικές αρχές του κομμουνιστικού καθεστώτος ισχυρίζονται  ότι το τεστ για τον κορωνοϊό - το οποίο περιλαμβάνει αρχικά την εισαγωγή μιας αποστειρωμένης μπατονέτας μήκους 5 εκατοστών εμποτισμένης με φυσιολογικό ορό στην οπίσθια είσοδο  του ασθενούς εξαντλώντας το μήκος της και στην συνέχεια την περιστροφή της κατά 360 μοίρες - είναι πιο ακριβές από τα υπόλοιπα τεστ.

Τα καλά νέα είναι ότι η μπατονέτα  στη συνέχεια αφαιρείται και αναλύεται σε εργαστήριο.

Η κινεζική εφημερίδα The Beijing News ανέφερε ότι τουλάχιστον 27 άτομα υποβλήθηκαν σε τεστ πρωκτού σε μια πολυκατοικία στο Πεκίνο όπου μια 26χρονη γυναίκα είχε εντοπιστεί με την παραλλαγή Όμικρον - το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της παραλλαγής στην πόλη.

Όταν προτάθηκαν οι δοκιμές τον περασμένο Μάρτιο, ο Li Tongzeng, γιατρός αναπνευστικών παθήσεων, είπε στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι τα ίχνη του Covid παραμένουν ανιχνεύσιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε δείγματα πρωκτού απ' ό,τι στη μύτη ή το λαιμό.


Ωστόσο, η προοπτική των ξένων επισκεπτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να υποβάλλονται σε παρόμοιες εξετάσεις  έχει πυροδοτήσει διαμάχες.

Η Ιαπωνία καλεί την Κίνα να σταματήσει να χρησιμοποιεί το «αναξιοπρεπές» τεστ, καθώς ορισμένοι επιβάτες είπαν ότι τους προκάλεσε «ψυχολογική δυσφορία».

Το Πεκίνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ και  η Ουάσιγκτον έχει επικρίνει τις δοκιμές ως «αναξιοπρεπείς».

Σε απάντηση, ο Lu Hongzhou, Κινέζος λοιμωξιολόγος  είπε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό θα μπορούσαν να υποβληθούν σε τέτοια τεστ.

https://www.pronews.gr/ygeia/1051458_i-kina-epanaferei-ta-proktika-test-covid-dyo-evdomades-prin-tin-enarxi-ton-heimerinon