Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Χιλιάδες μίλια μακριά οι Η.Π.Α στέλνουν στρατεύματα στα σύνορα με την Ρωσία και την προκαλούν


Τζο Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα στρατό στην Ανατολική Ευρώπη και σε χώρες του ΝΑΤΟ»

 Στο εγγύς μέλλον πρόκειται οι ΗΠΑ να στείλουν στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη και σε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή (28/01).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή (28/01) ότι η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει σύντομα αμερικανικά στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη και σε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του FOX News, ο Αμερικανός Πρόεδρος προχώρησε σε αυτή τη δήλωση αφότου αποβιβάστηκε από το Air Force One ύστερα από ομιλία του στο Πίτσμπουργκ και πρόσθεσε ότι «δεν έχει ενημέρωση για τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Ακόμα, ο ίδιος διευκρίνισε πως ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού που θα σταλεί στην Ανατολική Ευρώπη και σε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, «δεν θα είναι μεγάλος».

Οι Αρχές των ΗΠΑ τονίζουν ότι αυτό το απόσπασμα προορίζεται για πιθανή ανάπτυξη υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στο έδαφος των χωρών-μελών της Συμμαχίας που φοβούνται για την ασφάλειά τους στο πλαίσιο των εντάσεων γύρω από την Ουκρανία.

Επισημαίνεται ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες της Δύσης και της Ουκρανίας για «επιθετικές ενέργειες», δηλώνοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν, ενώ οι δηλώσεις για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Από την πλευρά του, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει σημειώσει ότι οι δηλώσεις της Δύσης για «ρωσική επιθετικότητα» και δυνατότητας συνδρομής του Κιέβου ώστε να αμυνθεί εναντίον της, είναι ταυτόχρονα γελοίες και επικίνδυνες.

Πάντως, την ίδια ώρα, το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν και δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν.

https://sputniknews.gr/20220129/tzo-mpainten-oi-ipa-tha-steiloyn-syntoma-strato-stin-anatoliki-eyropi-kai-se-hores-toy-nato-23122861.html