Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

«Οι Δυτικοί έχουν εισβάλει στην Ουκρανία όχι εμείς» λένε οι Ρώσοι


 Oι ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν την Ρωσία στην Ουκρανία με την ελπίδα ότι θα την αναγκάσουν να εισβάλει ώστε να της επιβάλουν βαριές κυρώσεις και να την αποκόψουν από την ΕΕ.

Η Ρωσία σφίγγει τον στρατιωτικό κλοιό στην Ουκρανία , από όλες τις πλευρές, ενώ αρνείται επισήμως οποιαδήποτε πρόθεση εισβολής, ενώ άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «ο πόλεμος έρχεται αναπόφευκτα».

Άνθρωπος του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η μία επέβμαση στην Ουκρανία θα διαρκέσει το πολύ 48 ώρες.

 Ο Κωνσταντίν Μαλοφέεβ,  ο  οποίος είναι αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Κύριλλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, υποστήριξε ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες για να αποκτήσει η Ρωσία τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Όπως δήλωσε: «Η ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι πόλεμος, ή τουλάχιστον ένας παρατεταμένος πόλεμος, γιατί η διαφορά

του στρατιωτικού δυναμικού είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να υπάρξει μόνο μια επιχείρηση για να εξαναγκάσει την ειρήνη».

«Θα χρειαστούν το πολύ 48 ώρες και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για διαφορετικά μέτωπα», πρόσθεσε.

«Η Ουκρανία είναι υπό Δυτική διοίκηση»

Ο ιδρυτής του τηλεοπτικού καναλιού “Tsargrad TV”,  Μαλοφέεβ, τόνισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται πλέον πλήρως υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας και ότι θα αντιμετωπιστεί σε αυτή τη βάση από τη Μόσχα.

Θα τονίσει χαρακτηριστικά: «Εισβολή στην Ουκρανία έχει ήδη γίνει, αλλά όχι από τη Ρωσία».

«Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος. Γνωρίζουμε ότι και οι ειδικές δυνάμεις του Καναδά έχουν φτάσει στην Ουκρανία».

Προειδοποίησε ότι οι δυτικές δυνάμεις θα οδηγήσουν την Ουκρανία σε έναν «χαμένο πόλεμο αυτοκτονίας», που θα οδηγούσε σε αιματοχυσία και από τις δύο πλευρές.

Ο φίλος του Πούτιν είπε: «Ας δούμε αν τα αφεντικά τους (της Ουκρανίας) θα είναι έτοιμα να κάνουν ειρήνη χωρίς να χυθεί αίμα ουκρανικό και ρωσικό ή θα παρασύρουν τους Ουκρανούς σε αυτόν τον τρελό αγώνα αυτοκτονίας».

Στις 18 αυτού του μήνα, η Μόσχα άρχισε να αναπτύσσει στρατιώτες στη Λευκορωσία για τη διεξαγωγή ασκήσεων που δεν είχαν ανακοινώσει προηγουμένως για την ετοιμότητα μάχης στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία υπολογίζει τώρα τους Ρώσους στρατιώτες που προετοιμάζονται για τη σύγκρουση σε 130.000, που είναι αρκετοί για να πραγματοποιηθεί μερική ή πλήρης εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν έχουν ανταποκριθεί στις κύριες απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας.

Στην αντιπαράθεση για την Ουκρανία, εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεχίσει τον διάλογο.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/915140_oi-dytikoi-ehoyn-eisbalei-stin-oykrania-ohi-emeis-lene-oi-rosoi