Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Γνωρίζουν τις μελλοντικές παραλλαγές και το έχουν έτοιμο. Προετοίμασαν τον ερχομό του.....!

 

Φάουτσι: Ανάγκη για ένα σούπερ εμβόλιο



Ως επείγουσα χαρακτήρισε την ανάγκη δημιουργίας ενός «σούπερ» εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Αμερικανική Γερουσία.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Φάουτσι προειδοποίησε τη Γερουσία, ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την επείγουσα ανάγκη για το λεγόμενο «σούπερ» εμβόλιο, το οποίο θα είναι σε θέση να «προλάβει» την εμφάνιση νέων παραλλαγών της COVID-19, καθώς και άλλων κορωνοϊών.

«Κοιτάζοντας το μέλλον -στο πλαίσιο της αναπόφευκτης συνεχούς εμφάνισης νέων παραλλαγών- γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η σημασία της ανάπτυξης ενός σούπερ εμβολίου για τους κορωνοϊούς, συγκεκριμένα ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 και ενάντια σε όλους τους κορωνοϊούς », είπε στους γερουσιαστές.

Μάλιστα, ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο θέμα.

Ένα τέτοιο εμβόλιο θεωρητικά θα ήταν αποτελεσματικό όχι μόνο κατά της COVID-19, αλλά και σε απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών που εμπίπτουν στην ομπρέλα του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος.

Οι παρατηρήσεις του Φάουτσι έρχονται την ώρα που έχουν διατυπωθεί ανησυχίες από ειδικούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα της παραλλαγής Όμικρον να «αποφεύγει» την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε υψηλότερο ποσοστό συγκριτικά με άλλες παραλλαγές. 

Η ακρόαση στη Γερουσία πραγματοποιείται σε μία ημέρα με βαρύτατο το αποτύπωμα της μετάλλαξης στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, δέχεται δριμεία κριτική για την αργή αντίδραση, αλλά και για την «επικοινωνία» σε ό,τι αφορά το στέλεχος «Όμικρον».

https://www.ygeiamasnews.gr/farmaka/77829/faoutsi-anagki-gia-ena-souper-emvolio/