Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η Σουηδία βάζει «τέλος» στα τεστ Covid-19 - Δεν θα ζητά αρνητικό αποτέλεσμα από τους ταξιδιώτες


Η κυβέρνηση της Σουηδίας, ανακοίνωσε πως οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν, δεν θα απαιτούνται πλέον να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.

Η Σουηδία εισήγαγε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ένα μέτρο που απαιτούσε ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Έκτοτε, η Σουηδία καταγράφει επανειλημμένα καθημερινά ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων με την Όμικρον να είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.

Οι ταξιδιώτες δεν αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον

Λήξη «συναγερμού» στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε από που προέρχεται ο «απόκοσμος» ήχος στα Μετέωρα (βίντεο)P.Guillemant: «Η πανδημία τελειώνει τον Φεβρουάριο - Κάποιοι εμβολιασμένοι δεν θα συνέλθουν πότε από την λοβοτομή τους»R.Malone: «Ετοιμάζεται νέος ιός από την Κίνα - Μοιάζει με τον Έμπολα» (βίντεο)Νέο «χαστούκι» στην κυβέρνηση: Αστυνομικοί διαδήλωσαν μαζί με πολίτες κατά της υποχρεωτικότητας και στην Αθήνα (βίντεο)Υποδέχθηκαν σαν ήρωα τον Λ.Μοντανιέ στην Ιταλία: «Οι ανεμβολίαστοι θα σώσουν την ανθρωπότητα» (βίντεο)R.Fuellmich: «Αποδείξαμε ότι τα εμβόλια προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από τον Β' ΠΠ - Στόχος τους η Παγκόσμια Διακυβέρνηση»Εκατοντάδες Εβρίτες έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου - Φώναξαν «Ελλάς Ελλάς ή Ταν ή επί Τας» - Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (βίντεο)Εξελίξεις προ των πυλών: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟυκρανίαςΌταν η σειρά X-Files μιλούσε για την αδρανοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω των εμβολίων

P.Guillemant: «Η πανδημία τελειώνει τον Φεβρουάριο - Κάποιοι εμβολιασμένοι δεν θα συνέλθουν πότε από την λοβοτομή τους»

«Οι ταξιδιώτες δεν θεωρείται πλέον ότι θέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο να επηρεάσουν την εξάπλωση της Όμικρον στη Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 20.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού.


https://www.pronews.gr/travel/metafores/1050309_i-soyidia-vazei-telos-sta-test-covid-19-den-tha-zita-arnitiko-apotelesma