Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Στην χώρα οπου υπάρχουν και τα περισσότερα άτομα ηλεκτρονικά φακελωμένα με υποδόριο chip RFID, αναγνωρίστηκε ο Σατανάς

 
 
Αναγνωρίστηκε ως “θρησκεία” ο σατανισμός στην Σουηδία


Σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα στερεότυπα για αιματηρές θυσίες κι όργια, η σατανιστική κοινότητα της Σουηδίας προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι «αγκαλιάζει» το φεμινισμό. Ο ίδιος ο σατανάς θεωρείται απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης.

Παρά το γεγονός ότι η εκκλησία ανέκαθεν θεωρούσε το σατανά ως την πηγή του κακού και τον χειρότερο εχθρό του ανθρώπου, η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα έγινε δεκτή ως επίσημη θρησκευτική επωνυμία από τις σουηδικές οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Dagen».
Συγκεκριμένα, προκειμένου να γίνουν μια καταχωρημένη θρησκευτική κοινότητα στη Σουηδία, οι σατανιστές έπρεπε να ικανοποιήσουν αρκετές προϋποθέσεις, όπως να οργανώσουν θρησκευτικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων προσευχές ή διαλογισμό.
Έπρεπε, επίσης, να φέρουν μια επωνυμία που «να μην εναντιώνεται στα καλά ήθη ή στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας».
Προϋποθέσεις που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ικανοποιούσαν οι σατανιστές.
Επικεφαλής της ομάδας είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Έρικ και η Τζένη Χέντιν από την Στοκχόλμη. Και οι δύο είναι καθηγητές στην Ιστορία των Ιδεών και τη Γλωσσολογία και όπως δηλώνουν δεν έχουν παρελθόν σε άλλα θρησκευτικά κινήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, έχουν περί τους 100 ακόλουθους.
Το κίνημα είναι εμπνευσμένο από το Σατανικό Ναό, μια ακτιβιστική ομάδα από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που μεταξύ άλλων προωθούν την κατάργηση της σχολικής προσευχής, όπως κάνει και η Σουηδική Ανθρωπιστική Ακαδημία.
Κι ενώ φέρουν μια επωνυμία που υποδηλώνει τη λατρεία του διαβόλου και σε πολλούς φέρνει στο μυαλό μεταμεσονύχτιες τελετές και θυσίες ζώων, η Σατανιστική Κοινότητα στην πραγματικότητα προάγει την επιστημονική προσέγγιση, το κοσμικό κράτος και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Με μια γρήγορη αναζήτηση στη σελίδα της κοινότητας στο Facebook βρίσκει εύκολα πολλές συζητήσεις μεταξύ αριστερών ή φιλελεύθερων συνομιλητών για ζητήματα όπως αυτά της LGBTQ κοινότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και υπέρ των εκτρώσεων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η κοινότητα μοίρασε σερβιέτες σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία: «Έμμηνος Ρύση με τον Σατανά».
Ενώ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υπερηφάνειας στη Σουηδία, η Σατανιστική Κοινότητα διοργάνωσε σεμινάριο περί της ανάγκης για σατανιστικό φεμινισμό.
Όσο, δε, για τον ίδιο το σατανά, αυτός αντιμετωπίζεται από την κοινότητα μόνο ως λογοτεχνική φιγούρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Κι ενώ ο σατανάς τιμάται ως πρότυπο προς μίμηση και ως αιώνιος επαναστάτης που έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με τις αρχές, η θρησκευτική ομάδα πραγματοποιεί τελετές όπως: «Επίκληση στον Εωσφόρο και στη Λίλιθ». Με κύριο στόχο ο εαυτός να βρίσκεται στο κέντρο πάντων.