Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Αμπντουλάχ Μποζκούρτ: Η MİT μεταφέρει τους μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα

 
Η ιδιωτική τουρκική εταιρεία τουριστικών λεωφορείων «Metro Tourism», που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία,
είναι ιδιοκτησίας του πολιτικού συμμάχου του Ερντογάν, Γκαλίπ Οζτούρκ (Galip Özturk), ενός καταδικασμένου εγκληματία που συνεργάζονταν με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT στη μεταφορά με τα λεωφορεία του τζιχαντιστών στη Συρία, καταγγέλλει με ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.
  
Ο ίδιος προσθέτει ότι το προσφυγικό ρεύμα προς την Ελλάδα συντονίζεται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT.
Τα λεωφορεία, αναφέρει, παρέλαβαν τους μετανάστες μέσα από τους προσφυγικούς καταυλισμούς και τους μετέφεραν έως τα σύνορα.
Στην τηλεοπτική «προπαγάνδα» που προτρέπει μετανάστες και πρόσφυγες να κινηθούν προς την Ελλάδα κεντρικό ρόλο έχει ο τηλεοπτικός σταθμός A-Haber, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ερντογάν, που από το βράδυ της Πέμπτης μεταδίδει ότι άνοιξαν τα σύνορα και μπορούν οι αλλοδαποί να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.




https://www.tribune.gr/politics/news/article/646871/ampntoylach-mpozkoyrt-i-toyrkiki-mit-metaferei-toys-metanastes-sta-synora-me-tin-ellada.html