Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Η οικονομική κρίση χτυπάει την πόρτα

 
 
Η Tesla φέρεται να κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στην Κίνα λόγω του κορονοϊού
Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα φέρεται να οδήγησε την Tesla στο να κλείσει προσωρινά όλα τα καταστήματά της στην ασιατική χώρα,
σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση εργαζομένου της.
Ανησυχία προκάλεσε μια ανάρτηση ενός εργαζόμενου της Tesla σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς -σύμφωνα με αυτή- η εταιρεία φέρεται να έχει κλείσει προσωρινά, από τις 2 Φεβρουαρίου, τα καταστήματά της στην ασιατική χώρα λόγω του κορονοϊού.
Ο εργαζόμενος φέρεται να έχει δημοσιεύσει το εξής, σύμφωνα με το CNBC:
«Από σήμερα, τα καταστήματα Tesla είναι κλειστά σε ολόκληρη την Κίνα, αλλά θα απαντήσω σε ερωτήσεις σας όλο το εικοσιτετράωρο. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες είναι ακόμα ευπρόσδεκτες. Σας προτείνουμε όλοι να μένετε στο σπίτι και να φροντίζετε την υγεία σας».
Εντούτοις, η εταιρεία ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει αν έχει κλείσει τα καταστήματά της στην Κίνα.
Νωρίτερα, άλλες εταιρείες -όπως η Apple- είτε ανέστειλαν είτε περιόρισαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στην Κίνα. Η Apple, πάντως είπε -κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου- ότι έκλεισε τα καταστήματα στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.
Υπενθυμίζεται ότι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορονοϊό στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τους 600, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο είναι περισσότερα από 30.000.
Η κινεζική κυβέρνηση επέκτεινε επίσης τις αργίες του Νέου Έτους, λέγοντας σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα να μην συνεχίσουν τις εργασίες τους μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου.
https://sputniknews.gr/kosmos/202002076259483-tesla-katastimata-kina/